Pereiti į pagrindinį turinį

Aukcionuose – Hitlerio akvarelės

2009-04-18 09:00

Šį mėnesį Niurnbergo mieste Vokietijoje rengiamame aukcione bus pardavinėjamos dvi akvarelės su Adolfo Hitlerio parašu .

Du darbai - "Gehoeft" (Sodyba) ir "Hofanlage am Fluss" (Ūkininko namas prie upės) - nutapyti po 1914 metų, aukcione bus pardavinėjami balandžio 25 dieną, rašo dienraštis "Nurnberger Abendzeitung".

Weidlerio aukciono, kuris pateikė darbus pardavimui, kataloge pradinė paveikslo kaina - 3500 eurų.

Prieš trejetą metų tas pats aukcionas A.Hitlerio paveikslą pardavė už 11 tūkst. eurų, tačiau kai kurie paveikslai buvo parduoti už žymiai didesnę kainą. 2006 metais jo 21 darbas Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas už 118 tūkst. svarų (126 tūkst. eurų).

Jaunystėje A.Hitleris norėjo tapti dailininku ir ketino stoti į Vienos dailės akademiją. Tačiau tai jam nepavyko, nes jo darbuose pasigesta talento.

Jam patarė studijuoti architektūrą, tačiau A.Hitleris nepanoro atsisakyti savo meninių ambicijų. Trečiąjį savo gyvenimo dešimtmetį Vienoje jis vertėsi atsitiktiniais darbais - tap pat ir kopijuodamas atvirukus ir pardavinėdamas turistams.

Trylika A.Hitlerio akvarelių, įskaitant jo spėjamą autoportretą, balandžio 23 dieną bus pardavinėjamos Didžiosios Britanijos miesto Ladlou aukcione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų