Bijodama užsikrėsti COVID-19, 74 metų izraelietė mikrobangų krosnelėje sudegino banknotus

Bijodama užsikrėsti COVID-19, 74 metų nekilnojamojo turto valdytoja Izraelyje įdėjo kelis banknotus į dubenį su balikliu ir įkišo į mikrobangų krosnelę, ketvirtadienį pranešė Izraelio nacionalinis bankas.

Beveik 2900 eurų (3300 dolerių) vertės kupiūros užsiliepsnojo. Moteris tokia procedūra norėjo dezinfekuoti iš nuomininkų gautus pinigus, paaiškino ji laiške bankui. „Jaučiuosi labai kalta, nes tai ne mano pinigai, o aš esu sąžininga pilietė, niekada nenaikinau pinigų“, – rašoma laiške.

Ji bankui išsiuntė daugiau nei 70 kupiūrų. Tada valiutų skyrius ištyrė banknotus ir nustatė, kad jie tikri. Bankas nusprendė pinigus pakeisti ir grąžinti moteriai.

Amiras Spernovičius iš Grynųjų pinigų departamento paaiškino: „Nereikia nė sakyti, kad Izraelio banknotuose yra geležies siūlų, kurie gali sukelti liepsną mikrobangų krosnelėje“.

Sveikatos specialistų teigimu, tikimybė užsikrėsti koronavirusu nuo banknotų ar monetų yra labai maža. Banko atstovas sakė, kad finansų įstaiga kasmet pakeičia tūkstančius pažeistų banknotų. „Tačiau dar neturėjome atvejo, kad banknotai būtų išvirę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Nuo skiepų matomai nuprotejo, gal skiepinosi Jonson &,Jonson vakcina.Tyrimai parodė ,kad šis Skiepas sukelia reta psichinę ligą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių