Bulvių traškučių paslaptis Pereiti į pagrindinį turinį

Bulvių traškučių paslaptis

2013-04-18 23:59

Vokietijos mokslininkai sako, kad jie jau baigia išsiaiškinti paslaptį, kodėl beveik neįmanoma atidaryti traškučių pakelio ir jo nepaleisti iš rankų, kol jis neliks tuščias, rašo thelocal.de.

Mokslininkai iš Erlangen-Nurnbergo universiteto ieško magiškos traškučių sudedamosios dalies, dėl kurios žmonės negali traškučiams atsispirti.

Dr. Tobiasas Hochas ir jo komanda nori sužinoti, kas verčia žmonės juos toliau valgyti, nors jie jau yra sotūs.

Anot T.Hocho, tokie užkandžiai kaip traškučiai tampa tokie patrauklūs ne tik dėl riebalų ir angliavandenių – kažkokia paslaptinga sudedamoji dalis aktyvuoja smegenyse esančius malonumo ir atlygio centrus.

"Bulvių traškučių poveikis smegenų veiklai, kaip ir maitinimosi įpročiai, gali tik iš dalies būti paaiškintas traškučių sudėtyje esančiais riebalais ir angliavandeniais, – sakė T. Hochas. – Traškučiuose turi būti kažko dar, kas daro juos tokius trokštamus."

Atlikdami tyrimus mokslininkai atrado, kad žiurkių atlygio ir priklausomumo centrai smegenyse įsiaudrino, kai jos suėdė traškučių, bet buvo tik truputį aktyvuoti maisto, kuriame buvo tiek pat riebalų ir angliavandenių.

Be to, šio maisto žiurkės nepersiėdė, kai traškučių norėjo dar ir dar. Todėl mokslininkai mano, kad kažkokia sudedamoji bulvių tarškučių dalis sukelia didesnį susidomėjimą.

T. Hochas teigia, kad jei jam pavyks išskirti paslaptingąją sudedamąją dalį, jis bandys sukurti vaistą, neleidžiantį nutukti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų