Vasaros receptas
Apie 700 g svorio cukinija,
3–4 džiovinti pomidorai,
200 g rudųjų pievagrybiai,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
ryšelis čiobrelių,
250 g mėsos faršo.
Cukiniją supjaustyti išilgai plonomis riekelėmis (svarbu, kad jos nebūtų per storos – geriausia iki 0,5 cm storio). Cukinijų riekeles pabarstyti druska. Pomidorus ir šampinjonus supjaustyti siaurais ruoželiais. Grybus apkepti karštame aliejuje apie 5 min. Čiobrelius nuplauti, nusausinti, kelias šakeles palikti papuošti, likusius smulkiai supjaustyti. Faršą sumaišyti su pievagrybiais, pomidorais, druska, pipirais. Faršą paskirstyti ant cukinijų griežinėlių ir susukti. Susmeigti mediniu pagaliuku. Suktinukus sustatyti į aliejumi išteptą kepimo indą. Iš miltų, sviesto, sultinio, prieskonių pagaminti rudąjį padažą: miltus pakepti svieste, supilti sultinį, paskaninti mėgstamais prieskoniais. Padažą išplakti su grietinėle ar grietine ir mišiniu užpilti suktinukus, kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Naujausi komentarai