Vasaros receptas
100 g natūralių ryžių,
0,5 l sultinio,
2 raudonos paprikos,
200 g pievagrybių,
svogūnų laiškų,
4 šaukštai žaliųjų žirnelių,
2 česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus, petražolių.
Ant lėtos ugnies virti ryžius (geriau nepervirti). Paprikas ir pievagrybius supjaustyti juostelėmis. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir aliejuje pakepti, kol taps skaidrūs. Ten pat sukrėsti porą smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Į puodą su svogūnais suberti paprikas, žirnelius, česnako skilteles ir grybus, supilti sultinį ir troškinti apie pusvalandį. Išvirusias daržoves sumaišyti su ryžiais ir dar kelias minutes palaikyti ant ugnies. Galiausiai suberti petražoles.
Naujausi komentarai