Dingusi šveicarų pora kalnuose rasta po 75 metų

  • Teksto dydis:

Prieš 75 metų dingusios poros palaikai rasti puikiai išsilaikę beatsitraukiančiame ledyne. Septyniems jų vaikams dešimtmečiai nežinomybės baigėsi, pranešė Šveicarijos žiniasklaida antradienį.

Poros kūnai rasti netoli vienas kito, kalnuose virš Le Djablerė gyvenvietės pietų Šveicarijoje, jie turėjo kuprines, butelį, knygą ir laikrodį, praneša dienraštis „Le Matin“.

Palaikai rasti praėjusį ketvirtadienį, „Le Matin“ sakė „Glacier 3000“ slidinėjimo kurorto direktorius Bernardas Tschannenas (Bernardas Šanenas).

„Rasti moteris ir vyras apsirengę drabužiais iš paskutinio [pasaulinio] karo, – sakė B. Tschannenas, – jie puikiai išsilaikė lede, jų daiktai nesugadinti“.

Pasak B. Tschanneno, pora greičiausiai įkrito į plyšį ledyne.

Bus ištirtas palaikų DNR mėginys, kad būtų visiškai patvirtinta poros tapatybė, bet Marceline Dumoulin (Marselina Dumulen) dienraščiui „Le Matin“ sakė tikinti, kad tai jos tėvai, dingę 1942 metų rugpjūčio 15 dieną.

40-ies metų batsiuvys Marcelinas Dumoulin (Marselinas Dumulan) ir jo žmona Francine (Fransin), 37-erių metų mokytoja, iš Šandolė kaimelio išėjo į kalnus ganyti savo galvijų.

Jų buvo ieškoma daugiau nei du mėnesius, tačiau galiausiai jų septyni vaikai, penki berniukai ir dvi mergaitės, atsidūrė vaikų namuose.

„Visą gyvenimą jų ieškojome, niekada nesustojome. Nemanėme, kad kada nors galėsime juos deramai palaidoti.“ – „Le Matin“ sakė M. Dumoulin, kuriai buvo ketveri kai dingo jos tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas

Romas Zubinas portretas
Kadangi mūsų tūkstantmetyje Žemės Šiaurinis pusrutulis vis labiau gręžiasi ir ateityje gręšis Saulės link, juo šlaituose vis labiau ir labiau tirps ledynai bei sniegynai. (Pietiniame pusrutulyje vyks priešingi geofiziniai procesai!.) O tai reiškia, kad iki šio tūkstantmečio pabaigos šiauriniuose kalnų šlaituose sniegynai bei ledynai ne tiktai tirps bet ir ištirps! Suprantama, gamta žmonijai "atiduos" ir iki tol sniegynais bei ledynais pasiglemžtas aukas! Pirmasias žmonijai grąžintas aukas, kaip regime, šveicarams jau yra grąžintos. Tačiau šiauriniuose kalnų šlaituose gyvenantis žmonės privalo žinoti, kad gamta ne tiktai yra dosni, bet ir negailėstinga tiems kurie jos nepsta . Kas šiame laikmetyje vyko prieš 6000 metų praneša žmonijai Romos poetas Ovidijus savo knygoje "Metamorfozės" poemoje "Tvanas". Jis šią informaciją patyrė iš priešistoriniais laikas Panonijoje (dabar Vengrija) gyvenusių mūsų protėvių - liaudų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių