Pereiti į pagrindinį turinį

Dracena atsidėkojo nuostabiais žiedais

2013-05-22 16:00
Dracena atsidėkojo nuostabiais žiedais
Dracena atsidėkojo nuostabiais žiedais / Skaitytojos nuotr.

Iš tolimosios Afrikos į klaipėdiečių namus atkeliavusi gėlė šeimininkus pradžiugino netikėta dovana – už puikią priežiūrą egzotiškoji dracena atsidėkojo žiedais.

Jie žavi ne tik įspūdingu grožiu, bet ir kvapu, kuris primena pakalnučių, frezijų dvelksmą. Tad ne veltui gėlė vadinama kvapiąja dracena, arba, kaip patikslino sodo centro „Frezija“ direktorė Živilė Kristutienė – dracaena fragrans „Lemon Lime“. Specialistės teigimu, žydinti dracena – itin retai gėlių augintojus pradžiuginantis reiškinys. Vadinasi, augalui tarpti buvo sudarytos idealios sąlygos.

Gėlės šeimininkė Audronė Steigvilienė pasakojo, kad nedidelį iš Kongo upės pakrantės pargabentą augalo ūgliuką dovanų gavo maždaug prieš pusantrų metų. Tuomet net ir nelabai buvo aišku, kas iš jo išaugs.

Dar ir dabar namiškiai sutartinai šią gėlę vadina palme. Išties didesnės dracenos panašios į palmes, tačiau augalai nėra giminingi. Specialistų teigimu, dauguma dracenų – Afrikos ir Arabijos pusiasalio „gyventojos“.

Kaip pastebėjo A.Steigvilienė, prieš keletą dienų pražydusi gėlė žiedelius išskleidžia tik vakarais.

„Rytą atsibundame, žiūrime, kad jau žiedeliai susiskleidę. Atrodo, lyg būtų žmogus su savo charakteriu. O vakare vėl išsiskleidė“, – šypsojosi pašnekovė.

Pasak moters, žydintis augalas skleidžia labai malonų, gaivų kvapą, tačiau jis būna toks intensyvus, kad tenka vėdinti kambarius.

A.Steigvilienė šmaikštavo, jog, matyt, jų namuose gėlėms patinka ne tik puiki priežiūra, bet ir gera aura. „Turime daug įvairių gėlių, jos pas mus mėgsta augti“, – šypsojosi pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų