Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračių takas – dviratininkams!

2009-06-19 23:59
Dviračių takas – dviratininkams!
Dviračių takas – dviratininkams! / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Atsiprašau, gal galėtumėte pasitraukti?" – į dviračių taku kulniuojančius miestiečius, neretai tenka kreiptis ratuotiesiems. Raukydami nosis pėstieji žengia kelis žingsnius į šalį, o akimis palydėję tolstantį dviratininką grįžta į senąjį maršrutą. "Dviračių takas – dviratininkams!" – rišdama batų raištelius karingai pareiškė sveikatingumo ir aerobikos centro "Amazon Gym" vadovė Džilda Valaitienė. Ne vieną vasarą praleidusi Lietuvos pajūryje moteris su nostalgija prisiminė ten esančius dviračių takus ir dviratininkams rodomą pagarbą. "Turime ir mes kovoti. Kokiais būdais? Minti pedalus!" – šyptelėjo moteris.

Šeštadienį Dž.Valaitienė ragina visus miestiečius traukti savo dviračius iš rūsių ir su kitais vairo broliais išvaikyti pėsčiuosius nuo Laisvės alėjoje vingiuojančio dviračių tako.

"9.30 val. susitinkame prie Kauno pilies, tuomet Senamiesčiu ir Karaliaus Mindaugo prospekto atkarpa pasiekiame Laisvės alėją", – maršrutą dėstė žygio iniciatorė. Įveikę dviračių taką keliauninkai riedės atgal į Senamiestį, kur jų lauks treneriai ir bendra treniruotė.

"Japonijoje masinė mankšta nieko nestebina. Kodėl to paties nepadaryti ir pas mus?" – svarstė Dž.Valaitienė. Sveikatingumo ir aerobikos centro vadovė priminė, kad žygyje susirengę dalyvauti nepilnamečiai privalo būti su šalmais. Jie nepakenks ir suaugusiesiems.

"Pasiimkite tuščias gertuves – gėrimu vaišinsime mes", – prasitarė Dž.Valaitienė, čia pat pridūrusi, kad visi žygio dalyviai gaus dviratininkų sertifikatus ir atminimo dovanėles. "Vasarą kuo dažniau sėskite ant dviračių. Sutikite, būryje minti pedalus daug smagiau", – tapti žygio dalyviais ragino sumanytoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų