Rudens receptas
Nepriklausomas kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas siūlo natūralių produktų mišinį nuo gripo bacilų.
700 g lietuviškų spanguolių,
500 g lietuviško medaus,
50 g kaimiškų česnakų,
50 g kaimiškų svogūnų,
20 g nuluptų lauko krienų,
20 g nuluptų imbierų,
20 g lietuviško medaus žiedadulkių,
20 g lietuviškos bičių duonelės,
5 g šviežiai maltų garstyčių,
5 g šviežiai malto cinamono,
1 g šviežiai maltų aitriųjų paprikų.
Spanguoles, česnaką, svogūnus ir medų susmulkinti plakikliu. Trintuve sutrinti krienus ir imbierus. Viską sumaišius, pridėti žiedadulkių, bičių duonelės, garstyčių, cinamono ir aitriųjų paprikų. Mišinį laikyti šaldytuve inde su dangteliu. Šį mišinį vartoti po šaukštą rytais, o siaučiant gripo epidemijai – ir vakarais. Galima, jei reikia, užgerti vandeniu.
Naudingi patarimai
Per gripo epidemiją daug ir dažnai valgykite česnakų, svogūnų, šviežiai trintų krienų. Ypač sveika rauginti kopūstai, pagardinti smulkiai kapotais svogūnais ir saulėgrąžų aliejumi.
Būtinai stiprinkite savo kūdikėlių imunitetą: nakčiai sutrinkite kelias česnako skilteles ir tą košelę įdėkite kūdikėliui į kojinaites nakčiai taip, kad česnakas liestų padelius.
Parėję namo iš darbo arba lauko, tuoj pat nusiplaukite rankas, suvalgykite porą šaukštų spanguolių arba bruknių. Kasdien valgykite naminės juodos ruginės duonos su naminiu sviestu, gausiai pabarstę kaimiškais česnakais.
Naujausi komentarai