Pereiti į pagrindinį turinį

"Eurovizijos" aistras kursto ir lažybos

2009-05-14 09:00
Nugalėtojai: Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Islandijos, Izraelio, Maltos, Portugalijos, Rumunijos (nuotr.), Suomijos, Švedijos ir Turkijos atstovai vėlų antradienio vakarą įveikė...
Nugalėtojai: Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Islandijos, Izraelio, Maltos, Portugalijos, Rumunijos (nuotr.), Suomijos, Švedijos ir Turkijos atstovai vėlų antradienio vakarą įveikė... / "Reuters" nuotr.

Maskvoje prasidėjusiame "Eurovizijos" dainų konkurse ketvirtadienį pasirodys Lietuvos atlikėjas Sasha Son(g). Prognozuojama, kad jis pateks į finalą, tačiau galimybės su daina "Love" laimėti šį konkursą vertinamos kukliai. Bukmekeriai pastebi, kad šiemet ypač aktyviai lažinamasi dėl "Eurovizijos".

"Sunku tai paaiškinti. Lietuviai jau prieš pirmąjį pusfinalį puolė lažintis. Spėju, kad po abiejų pusfinalių besilažinančiųjų bus dar daugiau, nes "Eurovizijos" gerbėjai bus pamatę visų dalyvių pasirodymus ir patys nuspręs, kas yra favoritai", – mano lažybų bendrovės "Top Sport" direktorius Dainius Gulbinas.

Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Vokietijos atlikėjai bei pernai konkursą laimėjusios Rusijos atstovė į šeštadienį vyksiantį finalą pateko iš karto. Kitos 37 šalys pusfinaliuose kovoja dėl likusių 20 kelialapių į finalą.

Antradienį įvyko pirmasis pusfinalis. Į finalą pateko Turkija, Švedija, Izraelis, Portugalija, Malta, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Rumunija, Armėnija ir Islandija.

Didžiausia Lietuvos lažybų bendrovė "Top Sport" Lietuvos atlikėjo galimybes laimėti trečiadienį vertino kukliai – santykiu 1:55. Tai reiškia, kad 100 litų už Sashą Son(g) pastatęs lažybų dalyvis sėkmės atveju laimėtų 5500 litų.

Viliamasi, kad Sasha Son(g) sugebės patekti į finalą. Kad jis pateks į finalą trečiadienį buvo galima lažintis santykiu 1:1.52. Geriau buvo vertinamos septynių dalyvių galimybės.

Šių metų konkurso favoritais laikomi Norvegijai atstovaujantis Baltarusijoje gimęs Alexanderis Rybakas (1:2.15). Šis 23 metų jaunuolis pats kuria dainas, groja smuiku, pianinu, o konkursui sukūrė dainą su liaudies muzikos motyvais.

Kiti du favoritai – jau du kartus "Eurovizijoje" dalyvavęs Graikijos atlikėjas Sakis Rouvas (1:5) ir Turkijos atlikėja Hadise (1:8).

"Lietuviai daugiausia stato už Norvegijos, Švedijos ir Graikijos sėkmę konkurse. Ketvirtoje vietoje – Sasha Son(g). Tai suprantama, norisi palaikyti saviškį", – pastebėjo "Top Sport" vadovas.

Didžiosios Britanijos atstovei Jade Ewen, kuriai dainą sukūrė kompozitorius Andrew Lloydas Weberis, prognozuojama penkta vieta (1:14). Garsiai Prancūzijos atlikėjai Patriciai Kaas pranašaujama tik dešimta vieta (1:23).

Konkurse bus dar vienas lietuviškas akcentas: Airijos grupei "Black Daisy" ir atlikėjai Sinead Mulvey talkins lietuvė būgnininkė Asta Milerienė.

Konkurso žiuri vadovaus rusų popmuzikos scenos žvaigždė Filipas Kirkorovas. Komisija finale lems 50 proc. balsavimo rezultatų.

Lietuvos televizija antrąjį pusfinalį transliuos tiesiogiai ketvirtadienį nuo 22 val. Finalas vyks šeštadienį, pradžia – 22 val.


Pagrindiniai konkurso favoritai:

1. Norvegija

2. Graikija

3. Turkija

4. Bosnija ir Hercegovina

5. Didžioji Britanija

6. Islandija

7. Azerbaidžanas

8. Malta

9. Ukraina

10. Prancūzija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų