Pereiti į pagrindinį turinį

Fotoparodoje – džiazo šaknys ir vaisiai

2009-06-05 23:59
Įspūdis: 15-ojo Klaipėdos Pilies džiazo festivalio akimirka (2008).
Įspūdis: 15-ojo Klaipėdos Pilies džiazo festivalio akimirka (2008). / Normundo Kalninio (Latvija) nuotr.

Šįvakar 18 val. Klaipėdos Baroti galerijoje duris atvers Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui dedikuota fotografijų paroda "Roots and Fruits" ("Šaknys ir vaisiai").

Joje – Maceo Parkerio, Sugar Blue, Joe Sample’o, Randy Crawford, Walk Away ir dar 20-ies užsienio bei vietinių muzikantų fotoportretai, kurių autoriai – latvis fotografas Normundas Kalninis ir klaipėdiečiai Robertas Gabrys, Saulius Stonys bei Vladas Straupas. Nuotraukos darytos paskutiniaisiais Klaipėdos Pilies džiazo festivalio metais.

Mąstydami apie parodos koncepciją, ekspozicijos autoriai rėmėsi bliuzo virtuozo Willi’o Dixono žodžiais : "The blues are the roots, the rest are the fruits" ("Bliuzas yra šaknys, visa kita yra vaisiai"). Todėl parodai buvo atrinktos ne tik tų muzikantų, kurių muzika sudaro bliuzo ir džiazo istoriją, turi įtakos šiuolaikinės muzikos vystymuisi, bet ir jų mokinių, pasekėjų bei muzikos tradicijų puoselėtojų nuotraukos.

Iš tiesų tokios didelės parodos, skirtos Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui, dar nėra buvę.

Jos atidarymą nedideliu akustiniu koncertu papildys Latvijos bliuzo grupės "D11 Blues Band" nariai, kurie vėliau tą patį vakarą jau visos sudėties muzikuos festivalio padėkos koncerte Teatro aikštėje.

Fotografijos paroda "Roots and Fruits" Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) veiks iki birželio 24-osios, o paskui iškeliaus į Latviją ir Estiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų