Skaitytoja Milda siūlo pasigaminti skanių ir sveikų salotų su vištiena ir riešutais, o taupiausiesiems turėtų patikti soti patobulinta bulvių košė.
200 g rūkytos vištos krūtinėlės,
didelis žalias obuolys,
avokadas,
maža morka,
saujelė graikinių riešutų,
0,5 mažas raudonasis svogūnas,
gūželė salotų.
Padažui:
4 šaukštai majonezo,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
nedidelė skiltelė česnako,
4 šakelės petražolių,
šaukštas citrinų sulčių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Obuolį, vištos krūtinėlę, morką ir svogūną supjaustykite kubeliais ar šiaudeliais, susmulkinkite salotas. Graikinius riešutus sulaužykite mažesniais gabaliukais. Majonezą sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis, susmulkintu česnaku ir petražolėmis, padažu užpilkite kitas salotų sudedamąsias dalis, pagardintas druska ir pipirais.
500 g bulvių,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas natūralaus jogurto,
orkaitėje apkepta paprika (geriausiai tinka raudona),
400 g fetos,
šiek tiek druskos ir bulvių patiekalams tinkamų prieskonių,
Nuskustas ir susmulkintas bulves ir česnako skilteles išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 20–30 min.), nusunkite, sutrinkite. Su koše sumaišykite sviesto, jogurto, smulkintos apkeptos paprikos, sūrio ir citrinų sulčių mišinį. Paskaninkite druska ir pipirais.
Naujausi komentarai