Pereiti į pagrindinį turinį

Gėlės dėdei, kuris kūrė Lietuvą

2009-05-08 09:00
Pamoka: darželinukai parodė suaugusiems dėdėms ir tetoms gerą pavyzdį.
Pamoka: darželinukai parodė suaugusiems dėdėms ir tetoms gerą pavyzdį. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Pienės" darželio auklėtiniai su keliais Panemunės bendruomenės entuziastais sutvarkė J.Basanavičiaus paminklo aplinką, pasodino gėlių.

Kai prieš kelerius metus saujelė Panemunės bendruomenės entuziastų, vadovaujamų Danutės Kunčienės, nuvalė nuo tarpukario laikus menančio tautos patriarcho Jono Basanavičiaus (skulptorius Antanas Aleksandravičius) paminklo samanas, surinko čia girtavusio jaunimo paliktus butelius ir šiukšles, pasodino gėlių, kitą dieną ne vienas jų krūmelis buvo išvogtas. Tvarkę paminklą ir jo aplinką žmonės nenuleido rankų – vėl sodino gėles, jas laistė, ravėjo.

"Nutarėme užsiauginti sau pamainą, prižiūrėsiančią paminklą – šiemet pasikvietėme į talką čia pat esančio darželio "Pienė" vaikus. Jie su savo auklėtoja Rita Pūtviene pasodino prie paminklo 70 našlaičių krūmelių", – aiškino D.Kunčienė.

Vaikai prižadėjo vasarą laistyti gėlytes prie "dėdės" J.Basanavičiaus paminklo. Paklausus vaikų, kas buvo tas "dėdė", įsivyravo mirtina tyla. Pirmi atsitokėjo Karina su Giedriumi, paaiškinę, kad tas jau miręs "dėdė kūrė Lietuvą". Tuomet R.Pūtvienė dar kartą priminė auklėtiniams, ką jie žinojo, bet užmiršo apie Vasario 16-ąją, Nepriklausomybės Aktą ir jo signatarus.

Kai parodę suaugusiems žmonėms pilietiškumo pavyzdį mažyliai vorele patraukė darželio link, D.Kunčienė paaiškino: "Esu dėkinga už pagalbą ne tik darželinukams, bet ir gėlininkui iš Kauno rajono Vladui Karpavičiui – būtent jis padovanojo našlaičių paminklo aplinkai papuošti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų