Pereiti į pagrindinį turinį

Gidai patys tapo turistais

2009-02-21 09:00
Gidai patys tapo turistais
Gidai patys tapo turistais / Tomo Raginos nuotr. Ištikimi: fabrike įdomu, tačiau nė vienas gidų nebuvo pasirengęs išsižadėti savo profesijos.

Profesionalus gidas privalo žinoti ne tik Kauno istoriją, žymiausias miesto vietas ir geriausiai lietuviškos virtuvės ypatumus atskleidžiančias užkandines. Profesionaliam gidui tiesiog būtina žinoti, kokio ilgio kelią nueina grūdai, kol miltų pavidalu atsiduria prekybos centrų lentynose ir šeimininkių dubenėliuose. "Aš visuomet pabrėžiu, kad gidai yra piktybiniai žinių ieškotojai", – vakar sveikindama kolegas profesinės šventės proga kalbėjo turizmo firmos "Mūsų odisėja" direktorė Regina Navickienė.

Kelios dešimtys pačių išradingiausių, aktyviausių ir labiausiai pasižymėjusių Kauno gidų savaitės darbus baigė ekskursija po "Kauno grūdų" fabriką. Kodėl čia ir ką tai bendro turi su Tarptautine gidų diena? "Patekti į "Kauno grūdų" patalpas itin sunku. Šauniausiems savo amato žinovams nusprendėme padaryti būtent tokią dovaną", – tikino R.Navickienė.

Užsidėję baltas apsaugines kepuraites ir apsivilkę tokios pat spalvos chalatus turistų vedliai kelioms valandoms užsidarė patalpose, iš kurių išėjus mintys sukosi tik apie šiltas bandeles ir gardžius lietinius. Fabrike smalsuoliai galėjo paliesti ir lyžtelėti maltų kviečių, susipažinti su aparatais, kuriuose "gyvena" miltai.

"Ar fabrike slepiasi pelės? Sakykite, ar sveika valgyti manų kruopas? Kokius miltus rekomenduotumėte naudoti kepant pyragą?" – įpratę girdėti klausimus iš turistų lūpų penktadienio popietę gidai nesivaržydami juos užduodavo fabriko darbuotojams.

Ekskursijos pabaigoje kompetentinga komisija vertino fabriko svečių žinias, o kiekvienas teisingas atsakymas buvo įvertintas pačių geriausių miltų maišeliu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų