Pereiti į pagrindinį turinį

Gimtadienyje – tik ištikimiausi gerbėjai

2010-09-23 23:59

Vakar M.K.Čiurlionio dailės muziejaus pakviesti miestiečiai minėjo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 135-ąjį gimtadienį. Kaip ir paprastų žmonių gyvenime, į menininko sukakčiai skirtą renginį rinkosi tik ištikimiausi jo kūrybos gerbėjai.

Organizatorių žadėtas pasisėdėjimas pasitiesus pledus ant žolytės muziejaus kiemelyje neįvyko. Pasak muziejaus atstovų, žvarbų ir lietingą vakar dienos rytą nuspręsta šventę perkelti vidun.

Gausaus gerbėjų būrio muziejaus viduje nebuvo matyti – vidurdienį kavinėje sėdėjo vos keletas žmonių, kurie smaguriaudami sausainiais ir kava aptarinėjo šventę.

Čia sutikta pensininkė Ona Šervenikienė džiaugėsi garsaus menininko gimimo sukakties minėjimu: "Labai mėgstu tokias šventes, einu visur, kur tik galiu, į visus muziejus, taip pat dalyvauju ir Klinikų moterų chore "Kanklės", stengiuosi visur suspėti." Kaunietė džiaugėsi, kad galėjo su "Rasos" gimnazistais dalyvauti ekskursijoje po muziejų ir pasiklausyti gido pasakojimų."

"Šiuo menininku labai domiuosi, esu skaičiusi jo "Laiškus Sofijai". Šventė labai graži, puikiai pakelia nuotaiką, jaučiuosi pakylėta", – pensininkė spinduliavo teigiama energija. Į šventę atėjusi su seserimi, ji atnešė gėlę bendrai kompozicijai.

Paveikslų galerijoje vaikštinėjusiam studentui Ignui 135-osios M.K.Čiurlionio gimimo metinės – didelė šventė. "Kaip ir visiems besidomintiesiems kultūra, menu. Tačiau esu nustebintas, nes žmonių atėjo ganėtinai mažai. Tai mane šiek tiek liūdina, nes šventė yra tikrai svarbi", – apgailestavo jis.

Galimybe tokia ypatinga proga arčiau susipažinti su genialaus menininko kūryba džiaugėsi Birštono gimnazistai. "Atvykome į Kauną su gimnazijos dvyliktokais. Žinome, kad šventė vyksta kiekvienais metais, tačiau esame iš Birštono, todėl aplankyti muziejų ir kartu švęsti gimtadienį galime ne visada", – pasakojo grupės vadovė dailės mokytoja Laima Kučiauskienė.

"Pagrindinė priežastis, kodėl čia atėjome, – noriu savo vaikams parodyti muziejų ir dalyvauti šioje nuostabioje šventėje, supažindinti su Lietuvos kultūros paveldu", – į šventę du savo vaikus atvedusi muzikė Aušra Klovaitė džiaugėsi, kad Lietuvoje skiriama vis daugiau dėmesio šiai išskirtinei asmenybei.

Muzikės atžalos, kaip ir kiti šventės dalyviai, atsiliepę į renginio organizatorių kvietimus, atėjo nešini gėlėmis. Jos tapo M.K.Čiurlioniui skirtos meninės floristinės instaliacijos dalimi. Baigiantis šventei, į dangų pakilo margaspalvių balionų puokštė, nuskraidinusi linkėjimus Anapilin iškeliavusiam menininkui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų