Pereiti į pagrindinį turinį

Girto vairuotojo kapo tikslas – šokiruoti

2013-06-28 23:59

Sostinės senamiestyje išdygo gedulingais vainikais išpuoštas kapas. Užrašas ant kryžiaus skelbia, kad tai – girto vairuotojo kapas. Tokia netradicine socialine akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vairavimo išgėrus problemą.

Simbolinį kapą užklojo tikri laidotuvių vainikai su neblaivių vairuotojų pasiteisinimo frazėmis, kurias akcijos iniciatoriams padėjo surinkti Lietuvos kelių policijos pareigūnai.

"Priemonės drastiškos, tačiau sarkazmo ėmėmės, nes kitoks tonas spręsti šią socialinę problemą atrodo neveiksmingas. Reikia šokiruoti, rodyti žiaurius neatsakingo elgesio padarinius – kad priverstume žmones pakeisti lengvabūdišką požiūrį į šį nusikaltimą", – portalui Delfi.lt sakė Saulius Galadauskas, akciją inicijavusios Lietuvos aludarių gildijos prezidentas.

Dėl girtų vairuotojų kaltės Lietuvoje vien pernai žuvo 27, sužeisti 374 žmonės.

Akcijoje "Nevairuok išgėręs" išrinkta 12 frazių, kuriomis teisinasi išgėrę vairuotojai. Absurdiškiausiu išrinktas pasiteisinimas: "Kojos nelaiko, todėl vairuoju." Kitos populiarios frazės: "Gėriau tik vieną bokalą alaus", "Turėjęs namo parvežti draugas prisigėrė labiau už mane", "Suvalgiau prasto maisto, išgerti reikėjo dezinfekcijai", "Naktį bijojau eiti iki namų, o grįžti automobiliu atrodė saugiau."

Tikimasi, kad žmonėms ši akcija padarys poveikį – ne veltui pasirinkta ir gatvė, kurioje įsikūrę nemažai barų, ir kai kurie lankytojai į juos atvažiuoja automobiliais.

Išsiskirianti instaliacija keliaus ir po kitus Lietuvos miestus, visuomenės dėmesį į šią problemą bus stengiamasi atkreipti ir lauko reklamos stenduose bei žiniasklaidoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų