Pereiti į pagrindinį turinį

Įdaryti obuoliai

2009-11-02 23:59
DMN inf.

Rudens receptas

3 šaukštai razinų,

30 g sviesto,

40 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių,

5 šaukštai rudojo cukraus,

5 šaukštai riebios grietinėlės,

4 obuoliai.

Ant mažos ugnies keptuvėje lėtai ištirpinti sviestą, suberti dribsnius, cukrų ir nuolat maišant šiek tiek pakepti. Keptuvę nukelti nuo ugnies, į mišinį supilti grietinėlę, suberti razinas (pastarąsias galima prieš gaminant valandą pamirkyti rome – 3 šaukštams razinų reikės 5 šaukštų romo), gerai išmaišyti. Išskobti obuolių šerdis, į tuščią vietą pridėti įdaro. Obuolius sudėti į riebalais pateptą ir greitai paruošiamų avižų dribsniais pabarstytą kepimo formą. Galima naudoti ir foliją – kiekvieną obuolį padėti ant riebalais patepto, dribsniais pabarstyto folijos gabalėlio, jo kampus lengvai užspausti obuolio viršuje. Prieš patiekiant, obuolius apšlakstyti kalvadosu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų