Pereiti į pagrindinį turinį

Indijos pietuose astma gydoma gyva žuvimi

2014-06-10 15:07
BNSinf.

Tūkstančiai indų susiėmę už nosių ir ašarojančiomis akimis rikiavosi, kad galėtų praryti gyvą žuvį, dalyvaudami kasmet Indijos pietuose organizuojamoje astmos gydymo šventėje

Tūkstančiai indų susiėmę už nosių ir ašarojančiomis akimis rikiavosi, kad galėtų praryti gyvą žuvį, dalyvaudami kasmet Indijos pietuose organizuojamoje astmos gydymo šventėje.

Kiekvieną birželį astma sergantys žmonės renkasi pietiniame Haiderabado mieste, kad prarytų geltona žolelių pasta išteptą žuvelę ir tikėdamiesi, kad tai padės jiems lengviau kvėpuoti.

Spurdanti penkių centimetrų ilgio žuvelė yra įspraudžiama pacientui tiesiai į gerklę – nuo šio keisto gydymo būdo pacientai dažnai pradeda springti.

Gydymo procedūrą atliekanti Bathii Gaud šeima sako, kad slysdama žemyn, žuvis išvalo gerklę ir visam laikui išgydo nuo astmos ir kitų kvėpavimo susirgimų.

Tačiau šeima atsisako išduoti paslaptingą pastos receptą, kuris, kaip sako, buvo gautas iš vieno induistų šventojo 1845 metais.

Tėvai neretai turi maldauti savo nenuoramų vaikų atverti burnas. Šie dažnai verkdami ryja tą žuvį, kiti spaudžia pirštais nosį, užverčia galvą ir užsimerkę priima jiems duodamą gyvį.

Tūkstančiai žmonių iš visos Indijos susirenka šių nemokamų vaistų, dalinamų kiekvieną birželį dvi dienas, pasirenkamas pagal liūčių sezono pradžią.

Žmogaus teisių gynėjai ir gydytojai tvirtina, kad tokie vaistai prieštarauja mokslui, pažeidžia žmogaus teises ir yra nehigieniški, tačiau juos dalinanti šeima kritikos nepaiso.

Indijos vyriausybė organizuoja specialius traukinius į kasmetinę „žuvies vaistų“ šventę, o miniai prižiūrėti į ją atsiunčiamos sustiprintos policijos pajėgos.

Žuvį prarijusiems pacientams po to patariama 45 dienas laikytis griežtos dietos.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų