Pereiti į pagrindinį turinį

Išgalvotas kūdikio pagrobimas

2008-08-05 09:00
Išgalvotas kūdikio pagrobimas
Išgalvotas kūdikio pagrobimas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kaune iškabinti skelbimai apie esą dingusio kūdikio paiešką. Paaiškėjo, kad vaikas nėra dingęs, o pagalbos šauksmas slepia vienos poros dramatiškus santykius.

"Yasmani Waladi Šimkutė, gimusi 2008 metų gegužės mėnesį, 2008 metų liepos mėnesį buvo pagrobta savo motinos, Vaidos Šimkutės, iš Kauno. Paskutinį kartą ji buvo raudonoje VW mašinoje. Prašom susisiekti su Kauno policija", - rašoma skelbime, kuriame pateikiami du Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos telefonai.

Kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino, kad skelbime minimas vaikas nėra pagrobtas ir jam negresia joks pavojus.

"Į mus kreipėsi Belgijos pilietis Saidas Waladis. Jis teigė, kad jo žmona pagrobė dukrą, neleidžia su vaiku bendrauti. Išsiaiškinome, kad iš tiesų ši pora nėra sukūrusi šeimos, tėvas vaiko nepripažino. Pats vaikas gimė Lietuvoje, čia yra registruotas. Jis šiuo metu su mama yra Tauragės rajone, kur jam, mūsų žiniomis, niekas negresia", - aiškino R.Šalaševičiūtė.

Kontrolierės įstaiga praėjusį trečiadienį sulaukė skambučio iš Tauragės. Vienas žmogus pasakojo matęs mamą su ieškomu vaiku ir patikino, kad negali klysti. Ši informacija pasitvirtino.

R.Šalaševičiūtė sakė, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga gavo S.Waladžio laišką, kuriame arabiškos išvaizdos vyras dėkoja už pagalbą. "Nežinau, kuo viskas baigėsi. Galbūt pora rado išeitį ir tėvas bendrauja su vaiku. Mes savo tyrimo dar nebaigėme", - sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji apgailestavo, kad toks skelbimas pasirodė viešumoje. "S.Waladis su mumis dėl to nesitarė. Kauno vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai daugumą skelbimų nuėmė, bet galbūt dar kažkiek jų liko", - pasakojo kontrolierė.

Šiuo metu Belgijoje esantis S.Waladis nenorėjo kalbėti apie šią istoriją. "Viskas gerai, reikalai gerėja. Mums padėjo vaiko teisių apsaugos kontrolierė", - aiškino vyras ir pasiūlė plačiau apie tai pakalbėti, kai atvyks į Lietuvą. Su vaiko mama V.Šimkute vakar susisiekti nepavyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų