Jai 102 metai ir ji įveikė koronavirusą...du kartus

Angelina Friedman yra žmogus, kuris išgyvena. Tiesiogine šio žodžio prasme. Būdama kūdikiu, ji pergyveno 1918 m. Ispaniškojo gripo epidemiją, o vėliau gyvenime nugalėjo vėžį, vidinį kraujavimą ir kraujo užkrėtimą. Balandį ji įveikė ir 1,5 mln. gyvybių pasaulyje jau nusinešusį koronavirusą, rašo CNN.

O ką tik 102 metų niujorkietė jau antrą kartą gavo neigiamą atsakymą dėl COVID-19. „Mano nepažeidžiamosios mamos testas buvo neigiamas“, – sakė jos dukra Merola.

Kaip CNN pasakojo senolės sveikata besirūpinantys medikai, kovo mėnesį A. Friedman buvo diagnozuotas koronavirusas. Savaitę ji praleido ligoninėje, o po to turėjo izoliuotis savo kambaryje senjorų namuose. Balandžio 20 d. atliktas testas parodė, kad A. Friedman įveikė koronavirusą ir pasveiko.

Spalio pabaigoje A. Friedman dukra vėl sulaukė skambučio ir sužinojo, kad jos mamai COVID-19 diagnozuotas antrą kartą. „Jai pasireiškė būdingi simptomai – karščiavimas ir sausas kosulys. Jie manė, kad ji taip pat užsikrėtė gripu“, – pasakojo Merola.

Senolei vėl teko izoliuotis, tačiau galiausiai ji ir vėl nugalėjo ligą. Lapkričio 17 d. jos dukrai pranešta apie neigiamą naujausią COVID-19 testą.

Kaip rašo CNN, A. Friedman beveik nebegirdi ir prastai mato, tačiau iki šiol džiaugiasi gyvenimu. „Ji yra tas žmogus, kuris išjudina visus ir viską“, – sakė CNN senjorų namų personalas.

Ji yra tas žmogus, kuris išjudina visus ir viską.

1918 m. A. Friedman gimė laive, gabenusiame italų emigrantus į JAV. Gimdymo metu jos mama mirė. Niujorke tuo metu buvo pats Ispaniškojo gripo pandemijos įkarštis. Nežinia, ar mažoji Angelina išvengė užsikrėtimo, ar vyresnių seserų prižiūrima, įveikė ligą, bet ji išgyveno.

Šiandien ji yra paskutinioji iš gausaus vienuolikos brolių ir seserų būrio. Kaip CNN pasakojo kartu su ja gyvenantys senjorai ir slaugantis personalas, ji toliau džiugina ir linksmina visus, esančius aplink ją.

Ji daug mezga ir savo mezginiais apdovanoja visus lankytojus. 101 gimtadienio proga senjorų namuose iškeltas didelis vakarėlis ir ji karūnuota vakaro karaliene.

A. Friedman nėra seniausias planetoje žmogus, pergyvenęs COVID-19, tačiau ji – vyriausia įveikusi ligą du kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Varge ,vargeli!! Ji laiminga +++++optimiste
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių