Japonijos žinutė jaunuoliams: gerkite daugiau alkoholio!

  • Teksto dydis:

Japonijoje kilo susirūpinimas dėl demografinės padėties ir staigiai sumažėjusių pajamų iš alkoholio mokesčių. Šalies vyriausybė sugalvojo neįprastą šių problemų sprendimą – paskatinti jaunimą vartoti daugiau alkoholio, praneša thewashingtonpost.com.

Šalies mokesčių agentūra organizuoja konkursą „Sake Viva!“, kuris kviečia 20–39 m. amžiaus japonus sugalvoti verslo planą, padėsiantį atgaivinti Japonijos gėrimo kultūrą. Ši kultūra ilgą laiką buvo neatsiejama šalies įmonių dalis.

Skelbiama, kad verslo planas gali įtraukti ir dirbtinio intelekto panaudojimą.

Alkoholio pardavimai ir vartojimas Japonijoje smuko nuo tada, kai šalį užklupo koronaviruso pandemija.

„Kadangi darbas namuose tam tikru mastu pažengė į priekį per COVID-19 krizę, daugelis žmonių galėjo suabejoti, ar jiems reikia ir toliau gerti su kolegomis, kad pagerėtų bendravimas“, – „Japan Times“ sakė NTA pareigūnas. – „Jei šis įsitikinimas įsitvirtins, tai bus papildomas priešinis vėjas mokesčių pajamoms“.

Freepik.com nuotr.

Anot „Japan Times“, alkoholinių gėrimų mokesčiai Japonijoje 2020 m. sudarė maždaug 2 proc. visų šalies mokesčių pajamų, o tai yra 13 proc. mažiau nei 2016 m.

Kaip ir daugelyje ekonomiškai išsivysčiusių šalių visame pasaulyje, jaunesni japonai geria mažiau nei vyresnės kartos. 2019 m. Sveikatos apsaugos ministerijos atlikta apklausa parodė, kad 29,4 proc. 20 metų amžiaus žmonių visiškai nevartoja alkoholio, o 26,5 proc. teigė, kad geria retai.

Neįprastas biurokratų postūmis atgaivinti alkoholinių gėrimų pramonę sulaukė neigiamos reakcijos socialinėse medijose. Nė vienas stambus Japonijos alkoholio gamintojas viešai nepareiškė savo paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temidė

Temidė portretas
Išveškite visus Lietuvos pijokus i Japiniją, Lietuvai bus lengviau.

tadas

tadas portretas
manau lietuva turetu paskelbti japonijai sankcijas.

Drugs Sex and Rock n Roll

Drugs Sex and Rock n Roll portretas
You must die young maza faka!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių