Šeštadienį prieglobsčio ieškoję automobilių aikštelėje šalia restorano "Žemyn upe", sekmadienį ūkininkai iš įvairių Lietuvos kampelių ekologiškai augintas daržoves, medų ir keptus pyragus praeiviams siūlė skendėdami mašinų dūmuose prekybos centro "Molas" teritorijoje.
Tiesa, dauguma apsipirkti atvykusių miestiečių tiesiu taikymu šovė į parduotuves po stogu, o kalėdinio ūkininkų kermošiaus asortimentu susigundė vos vienas kitas.
"Pas mus patys skaniausi rūkyti gaminiai. Ar jaučiate koks ypatingas suvalkietiškos mėsytės skonis?" – pjaudama dešrą dvejojančią pirkėją tikino ūkininkė iš Kybartų. Už kelių metrų, rankas šildydama storose pirštinėse, maža mergaičiukė iš Raseinių po 4 Lt siūlė įsigyti ekologiškai ruoštų burokėlių, pupelių ir raugintų kopūstų.
Įsitaisęs šalia lietuviškus obuoliukus pjaustė prekeivis iš Kauno rajono. Kiek tolėliau šviesiaplaukė panevėžietė kalėdinį stalą ragino papuošti kepta antimi arba bent jau nusipirkti šio paukščio taukų. Ir nors kermošius skambiai buvo pavadintas kalėdiniu, šaldyto sparnuočio mėsa regis buvo vienintelė prekė, patvirtinanti šį faktą.
Tiesa, atokiame kampelyje už keliolika litų prekeivis siūlė įsigyti dirbtiniu sniegu purkštų savadarbių vainikėlių ir eglaičių. Stebint iš prekybos centro plastmasines egles nešančius kauniečius buvo akivaizdu, kad pastarosios nukonkuravo natūralias žaliaskares.
Naujausi komentarai