Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune startuos maršrutas “S”

2008-02-28 00:00

Kaune nuo balandžio mėnesio naktimis turėtų kursuoti keli troleibusai ar autobusai. Šis eksperimentas parodys, ar naktį transportas reikalingas studentams.

Kaune nuo balandžio mėnesio naktimis turėtų kursuoti keli troleibusai ar autobusai. Šis eksperimentas parodys, ar naktį transportas reikalingas studentams.

Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybė (VDU SA) paskelbė peticiją, kuria pašoma, kad autobusai ir troleibusai mieste važiuotų ir po 23 valandos. Peticiją internete pasirašė beveik 2 tūkstančiai studentų.

Vakar Kauno miesto tarybos kolegija nutarė balandį pradėti eksperimentą. „Reikia sukviesti aukštųjų mokyklų studentų atstovus ir išsiaiškinti, kokiais maršrutais galėtų važiuoti viešasis transportas naktį. Galbūt jį reikėtų paženklinti raide „S“ – studentai“, – siūlė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

VDU SA valdybos narys Tomas Šinkūnas dėkojo miesto tarybos kolegijai. „Vien tai, kad jūs svarstote studentų prašymą, yra svarbu“, – sakė jis.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras paaiškino, kad, pratęsus visuomeninio transporto važiavimo laiką iki vidurnakčio, miestui tai papildomai kainuotų nuo 1 iki 2,5 mln. litų. „Papildomai autobusai ir troleibusai važiuoja Naujųjų metų naktį, pagrindinių miesto švenčių metu. Tačiau vėlai vakare keleivių važiuoja kur kas mažiau nei rytinio piko metu“, – teigė P.Keras.

Kai kurių Kauno miesto barų ir klubų atstovai pripažįsta, kad po 22 valandos smarkiai sumažėja jaunimo, kurie neturi galimybės namo grįžti taksi. Klubo „Los Patrankos“ atstovė sakė, kad pas juos jaunimas pradeda rinktis 22–23 valandą, kai troleibusai jau nebevažiuoja. „Mūsų lankytojams naktinis visuomeninis transportas nėra labai aktualus, bet aš palaikau tokią iniciatyvą. Ji būtų naudinga kitų kavinių, barų, naktinių kino seansų lankytojams“, – mano pašnekovė.

Vilniuje pernai pradėtas panašus eksperimentas. Iš pradžių naktiniai autobusai važiavo visomis dienomis, o nuo balandžio – tik penktadieniais ir šeštadieniais. Maždaug kas 40 minučių važiuoja 5 autobusai.

„Vilniaus autobusų“ eksploatacijos direktorius Rimantas Markauskas teigė, kad darbo dienomis naktinių reisų atsisakyta, nes juose nebūdavo keleivių. Penktadienio ir šeštadienio naktimis vienu reisu vidutiniškai važiuoja 23 keleiviai, kitomis dienomis jų būdavo tik 11.

„Savivaldybė ragina taupyti lėšas, todėl siūlysime atsisakyti naktinių maršrutų. Jie mums per metus kainuoja apie 0,5 mln. litų. Gal tai nedaug, nes bendra savivaldybės dotacija yra 100 mln. litų“, – aiškino R.Markauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų