Kaunietė atrado neįprastus augintinio talentus – Kobis ne tik tapo ir važinėja riedlente

  • Teksto dydis:

Ar kada matėte paveikslus tapantį ar riedlente važinėjantį šunį. Ir tai – dar ne visi talentai, kuriuos demonstruoja vienas labai protingas Kaune gyvenantis korgis, pasakojama LNK reportaže.

Prieš metus įsigijusi augintinį, kaunietė visai netikėtai atrado jo unikalius talentus. Štai, pavyzdžiui, mažylis Kobis važiuoja riedlente. Korgių veislės augintinis vardu Kobis pas Pauliną namuose atsirado neatsitiktinai. Mergina gerai apgalvojo, ar tikrai jai reikia augintinio, kokios veislės nori. Paulina pasakoja, kad būdamas kelių mėnesių Kobis išsiskyrė aktyvumu. Namuose prikrėsdavo įvairiausių niekšybių.

„Grindys visos sugriaužtos buvo, neįtikėtina, bet jam labai skanus ir langas pasirodė, ir sienos, net metalinės baldų kojos – ko tik jis neapgriaužė“, – pasakojo Kobio šeimininkė Paulina Raziūnaitė.

Kad niekšybių būtų mažiau ir bent sienos liktų sveikos, Paulina nusprendė pradėti Kobį dresuoti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pradėjome mokyti paprastų komandų – duoti leteną, sėdėti, gulėti. Jam tai sekėsi labai lengvai.  Prieš tai esu turėjusi šunį, ir mano draugas, bet nė vienas nesimokė taip greitai ir noriai kaip Kobis“, – sakė Paulina.

Prasidėjus dresavimo pamokoms, atsiskleidė keturkojo talentai. Vienas linksmiausių – važinėti riedlente.

„Jam patinka daryti kažką aktyvaus. Riedlentė jam suteikia daug emocijų“, – džiaugėsi savo augintinio gebėjimais Kobio šeimininkė.

Jam patinka daryti kažką aktyvaus. Riedlentė jam suteikia daug emocijų.

 

Paulina sako, kad pati nesugebėtų važiuoti riedlente. Ir dar tikrai turi ko išmokti iš Kobio.

„Nupirkome jam riedlentę. Bandžiau pati stotis ant riedlentės, turime jų dvi, bet Kobis ir geriau, ir stabiliau riedėjo. Man tikrai buvo labai sudėtinga“, – sakė Paulina.

Netikėtai atsiskleidė ir kitas šuns talentas – pradėjo tapyti paveikslus. Kobis įsikanda teptuką, jį pamirko paties paletėje pasirinktos spalvos dažuose ir tapo. Beje, šuo supranta dvi kalbas, mat šeimininkė nurodymus duoda ir lietuvių, ir anglų kalbomis. Kobis yra nutapęs ne vieną paveikslą.  Kiekvienas turi savo temą. Negana to, šuo pats susitvarko savo žaislus. Susideda juos į dėžę. Moka išimti iš skalbimo mašinos skalbinius ir dar daugybę kitų šunims neįprastų veiklų.

„Pamokėme jį žaisti futbolą. Taip pat puikiai žaidžia krepšinį – mėto kamuoliukus į krepšį“, – žėrė vieną po kito savo augintinio talentus  Kobio šeimininkė.

Šuo labai mėgsta fotografuotis. Vos Paulinai pakvietus, šoka ant peties pozuoti asmenukei. Kobis žino, kur atsistoti, kad nuotrauka būtų ne tik graži, bet ir linksma. Kol kas Paulina Kobio talentais dalinasi su socialinių tinklų draugais. Tačiau jau svarstoma  surengti ir augintinio darbų parodą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

corgi_kobis

corgi_kobis portretas
Šis šuniukas turi ir savo Instagram! :) corgi_kobis

tiek

tiek portretas
ismokytas suniukas,maciau ji per tv,grazu, smagiai prablasko

Puiku

Puiku portretas
daugiau tokių šviesių istorijų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių