Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietės Kazimieros troškinys

2009-08-13 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

Sena šeimininke Kazimiera prisistačiusi dienraščio skaitytoja siūlo paragauti daržovių troškinio su ryžiais.

4 morkos,

1 nedidelis salieras,

2 porai,

1 pastarnokas,

1 didelė (arba 2 vidutinės) svogūno galvutė,

1 mažas kopūstas,

sauja rūgštynių,

1 salotų gūžė,

2–3 šaukštai ryžių,

60 g sviesto (galima perpus su aliejumi),

1 kiaušinio trynys,

1 puodelis sultinio.

Nuvalyti ir nedideliais gabaliukais supjaustyti morkas, porų baltąsias dalis, saliero gumbą, pastarnoką ir svogūną. Gilioje keptuvėje pakaitinti pusę sviesto ir ant didelės ugnies skubiai apkepti sudėtas daržoves. Troškinį paskaninti druska ir maltais pipirais, sumažinus ugnį, uždengus dangčiu, lėtai troškinti apie 20–30 min. Po to suberti apšutintą ir gabalėliais supjaustytą kopūstą, suberti ryžius, užpilti puodeliu sultinio, vėl uždengus troškinti ant labai silpnos ugnies apie 45 min. Tuo tarpu nuplautas rūgštynes ir salotas smulkiai supjaustyti. Atskiroje keptuvėje pakaitinti likusį sviestą, jam ėmus čirškėti, suberti žalumynus. Rūgštynės ir salotos greitai išsileidžia. Mediniu šaukštu jas gerai išmaišyti, kol pasidarys žalia tyrelė. Nukėlus nuo ugnies, įleisti kiaušinio trynį ir greitai sumaišyti. Į gatavą daržovių-ryžių troškinį šią tyrelę supilti tik prieš tiekiant į stalą ir gerai viską išmaišyti. Troškinys tinka prie mėsos kepsnių ar kaip atskiras patiekalas su duona. Vietoj rūgštynių ir salotų galima dėti pomidorų padažo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų