Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietės kepurės papirko vokietes

2010-04-16 11:52
Kaunietės kepurės papirko vokietes
Kaunietės kepurės papirko vokietes / Deimantės Songailienės nuotr.

Kepures kurianti dizainerė Deimantė Songailienė vis dar negali patikėti, kad jai pavyko nustebinti visko mačiusius vokiečius. Kaunietė neseniai grįžo iš parodos Mainze, kur jos pristatytos originalios kepuraitės buvo graibstyte graibstomos.

D.Songailienė šiek tiek dvejojo gavusi pasiūlymą dalyvauti kasmetėje vartotojams skirtoje parodoje Vokietijoje. "Iš patirties žinau, kad pavasaris nėra tinkamas laikas prekiauti kepurėmis. Žiema jau pasibaigusi, o vasara – toli. Svarsčiau, kokio modelio, kokių spalvų kepuraitės galėtų sudominti vokietes."

Surizikuoti dizainerę įkalbėjo ir kvietimą atsiuntusi Vilija Labanauskas, atstovaujanti Lietuvos verslininkams Vokietijoje ir padedanti ieškoti ryšių su kitomis Europos šalimis.

D.Songailienės dvejonės išsisklaidė jau pirmą parodos dieną. Nors tądien buvo ypač šilta ir saulėta, vokietės pirko ir žiemai skirtas, ir vasarines kepuraites bei bėrė komplimentus. Nemažai pirkėjų už parankių atvesdavo vyrai, kurie pastebėdavo išsiskiriančią lietuvės ekspoziciją.

"Kepuraites matavosi ir pirko labai įvairios moterys. Vyresnio amžiaus vokietės rinko kepures savo dukroms, net kabrioletais važinėjančios moterys domėjosi, ar galvos apdangalo nenupūs vėjas", – juokdamasi įspūdžius pasakojo dizainerė, kuri suprato, kad originalių gaminių kainos vokiečių visai negąsdino.

"Vokietės pirmiausia išrinkdavo modelį, ir tik jeigu šis tikdavo, paklausdavo kainos. Nustebau, kad pirkėjos, skirtingai nei Lietuvoje, nesiderėdavo. Kai vienoms studentėms kainą nuleidau porą eurų, jos, regis, norėjo rankas bučiuoti", – kvatojosi kaunietė.

Iš parodos D.Songailienė išvyko su pačiais geriausiais įspūdžiais: "Džiaugiuosi, kad pavyko ne tik parduoti savo kūrinius, bet ir nustebinti žmones, kurie, regis, visko turi. Tiesa, pirkėjai itin domėjosi kokybe ir medžiagomis. Ir dauguma teiravosi, kur dar būtų galima apžiūrėti ir įsigyti kepuraičių, ypač artėjant žiemai."

Dizainerė viliasi, kad sėkmė parodoje jai atvers platesnius kelius Vokietijoje. D.Songailienė savo kepuraites jau porą metų sėkmingai pardavinėja ir Paryžiuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų