Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno oro uoste vaikai tempė lėktuvą

2013-05-15 12:52
Kauno oro uoste vaikai  tempė lėktuvą
Kauno oro uoste vaikai tempė lėktuvą / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Beveik 30 Panemunės pradinės mokyklos moksleivių pabiro netoli Kauno oro uosto nusileidimo tako. Čia jiems organizuota ekskursija, norint parodyti, kaip keliauja siuntos. Įdomiausia jos dalimi tapo krovininio lėktuvo tempimas ir gaisrinės technikos apžiūrėjimas.

„Kuo anksčiau pamatai įdomių dalykų, tuo daugiau laiko turi pagalvoti apie būsimas studijas, darbus. Per penktąjį savo gimtadienį iš tėvų gavau knygutę apie kosmosą, kurią atsimenu iki šiol. Gal tai ir paskatino domėtis aviacija, tiksliaisiais mokslais? Vaikystėje tinkamai parodytų dalykų įspūdžiai išlieka ilgam ir gali padaryti didelę įtaką“, – sakė siuntų gabenimo verslą Lietuvoje įkūręs Vladas Lašas. Jis ir buvo eksursijos iniciatorius.

Didžiausia atrakcija vaikams tapo krovinio lėktuvėlio „Let L 410“ tempimas. Sustoję į vorelę ir rankose laikydami virvę vaikai įsitikino savo jėga – nuo nesmarkaus truktelėjimo keliolikos vietų lėktuvas pajudėjo iš vietos.

Vėliau pradinukai galėjo stebėti visą procesą, kaip žmones pasiekia siuntos.

Mokiniai oro uosto darbuotojams turėjo daugybę klausimų: ne tik kokiame aukštyje skrenda lėktuvai, tačiau ir ar į jų temptą lėktuvą būtų galima sutalpinti didelį begemotą.

Panemunės pradinukus labai sudomino oro uosto gaisrinės mašinos „Lentner Avenger“ demonstravimas. Aerodromo saugos tarnybos vyrų valdomos mašinos gali pavydėti bet kuri gaisrininkų komanda.

Ant tanketės važiuoklės sumontuotos mašinos gaisrinė mašina – itin greita, gali pavežti iki 10 tūkst. litrų vandens, o jos vandens čiurkšlė siekia net iki 100 metrų. Ji skirta tik nelaimėms oro uoste likviduoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų