Pereiti į pagrindinį turinį

Kitą savaitę šiltesni orai atneš ir lietų

2013-01-26 08:11
Kitą savaitę šiltesni orai atneš ir lietų
Kitą savaitę šiltesni orai atneš ir lietų / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pakyrėjęs šaltis pamažu išsikvepia. Sinoptikai žada, kad jau ateinančią savaitę termometro stulpelis persiris į „raudonąją“ – teigiamos temperatūros pusę.

Tačiau šį savaitgalį teks dar pakentėti. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys prognozavo, jog dienomis laikys 7–10, o naktimis – 13–16 laipsnių šalčio.

Šiandien ir rytoj turėtų būti mažai debesuota, kritulių nelaukiama. Šeštadienį pūs 4–9 m/s pietryčių vėjas, sekmadienį sustiprėsiantis iki 6–11 m/s.

Ateinanti savaitė jau turėtų pradžiuginti atšilimu. Oro temperatūra dienomis sieks nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos, o naktimis laikysis apie 0.

Specialisto teigimu, bus debesuota su pragiedruliais, pirmadienį laukiama nedidelio sniego, pereinančio į šlapdribą, o trečiadienį, penktadienį kris šlapdriba, pereinanti į lietų.

Pirmadienį, antradienį pūs 8–13 m/s, trečiadienį, ketvirtadienį – 15–20 m/s vėjas, tačiau vėliau vėl rims iki 8–13 m/s.

L.Pakštys įspėjo, kad įsivyravus tokioms oro sąlygoms ateinančią savaitę, ypač antroje jos pusėje, pradės irti Kuršių marių ledas. Jame dėl lietaus, smarkaus vėjo, vandens lygio svyravimo gali atsirasti plyšių ir properšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų