Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdietę nustebino pražydęs pinigų medis

2012-04-13 05:00
Klaipėdietę nustebino pražydęs pinigų medis
Klaipėdietę nustebino pražydęs pinigų medis / Vidos Aukštikalnienės nuotr.

Populiarią kambarinę gėlę puoselėjančią klaipėdietę nustebino maloni staigmena. Vazoninis augalas, vadinimas pinigų medžiu, už globą savo šeimininkei atsidėkojo pavasariniu žiedu.

„Nebuvau girdėjusi, kad ši gėlė žydi“, – prisipažino Vida Aukštikalnienė, kuriai pinigų medį gimtadienio proga maždaug prieš ketverius metus padovanojo marti.

„Iš pradžių pamaniau, kad tai tiesiog atauga, bet paieškoję informacijos internete supratome, kad tai tikrai žiedas, taip pat sužinojome, kad gėlė labai retai žydi“, – pridūrė moteris.

Kaip teigė Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė, žydintis pinigų medis – visiškai natūralus reiškinys.

„Tai tik ženklas, kad augalas puikiai prižiūrimas. Tarp dažniausiai pasitaikančių medelio auginimo klaidų – jo perliejimas, o šie augalai labai sunkiai pakelia vandens perteklių, nes jų tėvynė – Afrika“, – pasakojo specialistė.

Kaip spėjo pati V.Aukštikalnienė, veikiausiai jos namuose auginamai gėlei ypač tinka rytinės saulės spinduliai.

Zamijalapis zamiokulkas (Zamioculcas zamiifolia), arba paprasčiau – pinigų medis, priklauso aroninių šeimai. Gėlės žiedynas – burbuolė su baltu papėdlapiu – susidaro lapų pažastyse.

Tikima, kad kiekvienas naujas šio augalo lapas reiškia pinigų pagausėjimą, o į vazoną užkasus monetą materialinė padėtis turėtų pagerėti.

Paklausta, ar iš tiesų pastebėjo šias stebuklingas pinigų medžio galias, V.Aukštikalnienė juokavo, kad augalui dar reikia duoti laiko pasireikšti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų