Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos turguje – užsieniečių klegesys

2009-09-18 16:21
Stabteli: svetimšalius gidai stengiasi supažindinti su lietuviškų grybų ir uogų pavadinimais, nušviečia kainas.
Stabteli: svetimšalius gidai stengiasi supažindinti su lietuviškų grybų ir uogų pavadinimais, nušviečia kainas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Senajame turguje kasdien spragsi turistų fotoaparatai. Pasivaikščiojimas tarp spalvingomis gėrybėmis nukrautų prekystalių tampa vis labiau mėgstama atrakcija.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro specialistas Artūras Petrauskas aiškino, kad gidai turgų į savo maršrutus įtraukia atsižvelgę į tai, su kokiomis grupėmis tenka bendrauti. "Ši vieta vilioja pasidairyti vyresnio amžiaus turistus. Jaunimui turbūt įdomesnės parduotuvės", – samprotavo informacijos teikimo specialistas.

A.Petrauskas pažymėjo, kad daugelyje Europos miestų turguje šurmuliuojantys turistai yra įprastas reiškinys, primenantis tikrą kultūrų katilą. Daugeliui svetimšalių tiesiog norisi paganyti akis į įvairias sodų, daržų ir miško gėrybes. Pirkti žmonės nepuola, nes maisto produktus nėra patogu vežtis namo.

"Kai kurie lauktuvių ieškantys turistai Senajame turguje susigundo įsigyti lietuviško medaus, tačiau labiausiai nudžiunga radę sovietmetį menančių smulkmenų, antikvarinių daiktų", – aiškino Turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojas.

Senasis turgus yra įtrauktas į specialų keliautojams skirtą leidinį kaip objektas, kurį rekomenduojama aplankyti. Turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojų nebuvo pasiekę nusivylusiųjų atgarsiai – nei prekių kokybe, nei aptarnavimu svetimšaliai nesiskundžia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų