Pereiti į pagrindinį turinį

Kolekcininkas laukia 2008-ųjų kalendorių

2009-01-12 09:00
Kolekcininkas laukia 2008-ųjų kalendorių
Kolekcininkas laukia 2008-ųjų kalendorių / Tomo Raginos nuotr. Kronikininkas: P.Brazauskas kviečia visus miestiečius prisidėti prie jo kolekcijos pildymo.

Jūsų namuose dar yra praėjusių metų kalendorius? Tik neskubėkite jo išmesti: žinomam Kauno kolekcininkui Pijui Brazauskui brangus kiekvienas kalendoriaus lapelis.

Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje šiuo metu glaudžiasi apie 0,5 tūkst. per kelerius metus P.Brazausko surinktų kalendorių. Dar bene tiek pat kolekcininkas saugo savo namuose. Metaliniai, mediniai, popieriniai, vartomi ir vieno lapo, iš Lietuvos, Amerikos, Airijos, Islandijos ar net tolimojo Egipto – vyrui svarbus kiekvienas jo kolekcijos eksponatas.

"Neseniai gavau kalendorių iš Kambodžos, o buvęs Botanikos sodo direktorius mano kolekciją praėjusiais metais papildė 300 kalendorių", – naujausiais trofėjais džiaugėsi P.Brazauskas.

Kaip sako pats kolekcininkas, jo kalendoriai – tikri ilgaamžiai. Čia galima rasti 1918, 1953 m. kalendorius. Seniausias švenčia 100 metų. Kolekcija, kurią nuolat papildo geranoriški žmonės, suskirstyta temomis: S.Dariaus ir S.Girėno skrydis, Lietuvos sportas, religija, pasaulis.

Praėjusiais metais muziejuje buvo eksponuojami kalendoriai, skirti Lietuvos atgimimui ir sportui, šiemet jų vietą pakeis kalendoriai su įvairiausiais muzikos instrumentais.

"Jūs taip pat galite prisidėti prie kolekcijos pildymo. Jei turite kalendorių, kuriuos žadate išmesti, verčiau atneškite juos į muziejų", – į miestiečius kreipėsi P.Brazauskas.

Atnešusiųjų originalų kalendorių laukia maloni staigmena – pirmą kartą istorijoje išleistas Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus kalendorius. "Įvyks savotiški mainai – naujas kalendorius už atneštą senąjį", – šyptelėjo kolekcininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų