Žiemos receptas
Gyvūnų ėdalų gamyklos "Akvatera" bendraturtčio Tauro Plungės mėgstamiausia sriuba – kreminė pomidorinė. Tauras tikisi, kad ji patiks daugeliui laikraščio skaitytojų, nes ją noriai valgo jo žmona ir sūnūs.
1 stiklinė vandens,
3–4 dideli pomidorai,
30 g sviesto,
1 kubelis sultinio,
1 skiltelė česnako,
1 vidutinio dydžio svogūno ropelė,
1 šaukštelis druskos,
4 susmulkintos petražolių šakelės,
2 susmulkintos baziliko šakelės.
Nuplautus pomidorus supjaustyti į kelias dalis, česnaką ir svogūną susmulkinti (reikėtų smulkintuvu, bet nebūtinai), užvirinti puode stiklinę vandens, sudėti sviestą, svogūnus, česnaką, susmulkintą sultinio kubelį, pomidorus ir viską pavirti 10 min. Tuomet suplakti plaktuvu, papuošti petražolėmis, baziliku. Galima valgyti su skrebučiais. Jei norėsis tirštesnio patiekalo, verdant galima įdėti porą šaukštų miltų.
Naujausi komentarai