Pereiti į pagrindinį turinį

Kunigai norėtų turėti žmonas ir vaikų

2009-01-28 09:00
DMN inf.

Daugelį metų celibato problemas tyrinėjantis Poznanės Adomo Mickevičiaus universiteto teologijos fakulteto religijos sociologijos profesorius Jozefas Baniakas tvirtino, kad pusė lenkų kunigų norėtų turėti žmoną ir vaikų.

Kaip informuoja Lenkijos naujienų agentūra PAP, 2001 m. šis mokslininkas parašė knygą apie kunigų pasitraukimo iš dvasininkų luomo priežastis. Dauguma jų nusivilko sutaną dėl meilės moteriai.

Dabar profesorius apklausė daugiau kaip 800 kunigų – klausė jų nuomonės apie celibatą. Paaiškėjo, jog daugiau kaip pusė jų labai sunkiai išgyvena tai, kad neturi šeimos, o net trečdalis prisipažino, jog turėjo lytinių santykių su moterimis.

Katalikų bažnyčia celibatą laiko ypač svarbia kunigystės pašaukimo dalimi. Tačiau J.Baniakas mano, kad yra priešingai: dėl celibato kunigai negali visavertiškai dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

"Užuot stiprinusi dvasininkų pašaukimą, celibato teologija pabrėžia kunigų tapatybės išskirtinumą ir verčia juos gyventi pačių susikurtame pasaulyje", – sakė mokslininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų