Vasaros receptas
Nepriklausomas kulinarijos ekspertas V.Vincentas Sakas iš Melnragės dievina žuvis. Ir ne bet kokias, o šviežias, keptas ant grotelių be jokių prieskonių.
"Ar jums teko ragauti ką tik pagautą ir ant grotelių iškeptą žiobrį? Jei neragavote, vadinasi, nežinote, koks tai riebus, gardus, burnoje tirpstantis stebuklas. Be to, tokiu būdu, kuršiškai, kepant žuvis, jų nereikia nei plauti, nei skusti, nei skrosti, – stebino V.V.Sakas, pagarbiai dėdamas šviežią neskrostą lydeką ir kelis ešerius ant grotelių "Žaliojo rato" židinyje.
Pirmiausiai iškepė ešeriukai, kurių skonis ir aromatas apstulbino – niekuo nesiskyrė nuo tikrų krabų. Kai iškepė ir lydeka (V.V.Sakas tai nustatė, žuvį paspaudęs pirštu ir tokiu būdu įsitikinęs, kad ji jau minkšta), lengvai nulaužė jos galvą ir su ja ištraukė vidurius. Tai buvo padaryta lengvai ir greitai – lydekos vidus liko švarus ir gražus.
Kai pradėjo lupti sukietėjusią žvynuotą odą, restorane pasklido nepaprastai malonus šviežios keptos žuvies aromatas. Ragavusieji tokiu paprastu būdu iškeptą lydekaitę, stebėjosi jos nuostabiu skoniu, sultingumu, kvapnumu.
Naujausi komentarai