Kvalifikuoti šunų šeimininkai

Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Kauno skyriaus pirmininkas Karolis Masilionis šiomis dienomis šventė jam, garsiam gyvūnų mylėtojui, kiek neįprastą šventę. Vienintelės Lietuvoje veikiančios Šuniuko auginimo, auklėjimo ir dresavimo mokyklos šeimininkas įteikė diplomus pirmosios laidos absolventams.

Kai K.Masilionio veiklą remiančio Audriaus Sriubo interneto svetainėje www.bimas.lt buvo paskelbta apie prasidėsiančius užsiėmimus pagal teorinę ir praktinę programą, mokytis panoro dvi dešimtys šunis auginančių žmonių iš visos šalies.

"Anksčiau tokią mokyklą prie gyvūnų prieglaudos Seniavos plente daugybę metų organizavau nemokamai, bet dabar to negaliu daryti, nes turėjau savo gyvenamąją teritoriją, ūkinius pastatus pritaikyti ir teoriniams, ir praktiniams mokymams, – aiškino K.Masilionis.

Kaunietė Gintarė Urbonavičiūtė – viena šios mokyklėlės absolvenčių – teigė, kad 56 valandų teorinis ir praktinis šunų auginimo, auklėjimo ir dresavimo kursas pravers auginant šelti veislės šunelį.

Gegužę naują mokinių būrį priimsiantis K.Masilionis prisipažino be kasdienio darbo turintys rūpesčių ir namuose: čia jo laikia devyni buvę beglobiai šunys. "Jie gyvens pas mane tol, kol neatsiras nauji šeimininkai. Tačiau esu pasiryžęs, jei prireiks, prižiūrėti tuos didelius keturkojus nelaimėlius iki jų gyvenimo pabaigos", – pasakojo gamtininkas, aprodydamas voljerus ir virtuvę, kurioje verdami sveiki mišiniai globotiniams.

Pageidaujantieji priglausti bent vieną šių šunelių ar norintieji atiduoti keturkojį į šiuos globos namus, gali skambinti tel. 8 687 70451.

Žinomas gyvūnų globėjas turi suplanavęs ir kitų nemokamų paslaugų, tačiau neslepia: be visuomenės paramos, skiriant LGGD Kauno skyriui du procentus pajamų, pasiūlyti gali nedaug ką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių