Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjoje ledų sezonas rudenį nesibaigia

2010-08-31 16:15
Laisvės alėjoje ledų sezonas rudenį nesibaigia
Laisvės alėjoje ledų sezonas rudenį nesibaigia / Laimučio Brundzos nuotr.

Neišvengiamai ateinantis ruduo iš Laisvės alėjos neišvaikys ledų pardavėjų. "Oi, rugsėjo 1-oji – tikrai nėra riba, kai pasibaigia ledų sezonas", – kaip susitarę tvirtina prie margaspalvių prekystalių vasarą praleidę prekiautojai.

Kada suskleis dažniausiai mėlynos ir raudonos spalvos skėčius ir iš gatvių išstums ledų vežimėlius, pardavėjai dar nežino, mat skanėstų prekybą koreguoja orai. Todėl gatvės prekiautojai tikisi, kad gamta bus maloni dar bent kelias savaites.

"Prieš dvejus metus sezoną baigėme spalio pradžioje, pernai – rugsėjo 15 d. Manau, kad šiemet iki bobų vasaros neišsilaikysime – labai jau nenuspėjami tie orai", – planus dėsto trečius metus minkštais ledais prekiaujanti Nijolė Stankevičienė.

Pirmosios mokslo metų pradžios dienos – prekiautojai smagus laikas – džiugu matyti moksleivius ir studentus, per pertraukas skubančius pasisaldinti dieną. Ledai – ypatinga prekė, tad ir pasibaigus saldžiajam sezonui, N.Stankevičienė nepradės prekiauti gėlėmis ar vaisiais: lauks pavasario, kai, į Laisvės alėją išstūmusi savo ledų vagonėlį, galės vėl skelbti vasaros laukimo pradžią.

Didžiausi smaguriai, anot pardavėjų, vaikai, kurie, išvydę ledų vežimėlį, sulėtina žingsnius ir nejučiomis pradeda tampyti tėvelius už rankų. "Ledų, ledų!" – tarsi iš animacinio filmuko rėkia mažyliai. "Kai pamatau, kaip vaikai tąso savo mamas ar užsispyrę krenta ant grindinio – visad prisimenu savo vaikystę. Tuomet negalėdavau praeiti pro ledų šaldytuvą: nuo vieno taško iki kito jau spėdavau sukirsti visą ledų porciją", – šypsosi dešimt metų ledus pardavinėjanti Ramutė.

Smalsaujančių, kokie ledai šiemet buvo populiariausi mūsų mieste, pardavėjos nenustebins: kauniečiai liko ištikimi klasikai – vanile pagardintiems skanėstams. Dėl kaitros į populiariausių saldėsių sąrašą be konkurencijos pateko ir šaldytų sulčių ledai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų