Pereiti į pagrindinį turinį

Lėkštės iš antrų rankų – vargstančiųjų stalui

2009-04-07 09:00

Graviruoti stalo įrankiai, margintos lėkštės ir porcelianiniai puodeliai – vieniems tai atrodo kasdienybė, kitiems asocijuojasi su prabanga. "Yra žmonių, kurių velykinis stalas atrodys skurdus ne tik dėl maisto stygiaus. Jie paprasčiausiai neturi indų", – atsiduso Lietuvos "Caritas" atstovė spaudai Laima Petraitytė.

Prieš kelias savaites ši tarptautinė katalikiška organizacija sulaukė prekybininkų siūlymo varguolių kasdienybę papildyti būtiniausiais virtuvės įrankiais ir indais. Prie akcijos, kuri truks iki Velykų, gali prisijungti kiekvienas norintysis. Tereikia užsukti į prekybos ir paslaugų centre "Molas" esančią indų parduotuvę "Žana". Atnešę senų indų, naujus galėsite įsigyti perpus pigiau.

"Jei neplanuojate nieko pirkti, vis tiek galite mums atnešti indų", – tikino bendrovės "Arkietė" rinkodaros vadybininkė Reda Basakirskaitė ir pasidžiaugė žmonių aktyvumu. Penktadienį ir šeštadienį klausinėję apie akciją, sekmadienį miestiečiai į parduotuvę jau plūdo su ryšuliais naudotų indų.

Pirmadienį – ketvirtą akcijos dieną organizatoriai jau buvo suskaičiavę keturias dėžes indų ir virtuvės įrankių: aliumininių puodų, šakučių, šaukštų, lėkščių, puodelių ir taurių. "Kelios jų antikvarinės – įkainotos rubliais", – žvelgdamos į lėkštės dugną nusijuokė pardavėjos.

R.Basakirskaitė pastebėjo, kad dauguma žmonių keisti indus skubėjo galvodami ne apie savo, o apie skurstančiųjų poreikius ir priminė, kad parduotuvės darbuotojos laukia švarių ir neįtrūkusių indų.

"Džiaugiamės akcija ir žmonių geranoriškumu, tačiau noriu pabrėžti, kad visų indų paimti negalėsime. Išsirinksime tik geresnius", – tiko L. Petraitytė. Dalį surinktų indų "Caritas" darbuotojai planuoja paimti šią savaitę, likusiuosius – pasibaigus akcijai. Didžioji dalis indų ir įrankių keliaus į kauniečių namus, atsiradus poreikiui – ir į kitus miestus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų