Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai ugdo atsparumą telefonų madai?

2009-02-12 09:00

Muzikiniu telefonu pavadintas naujasis mobilusis telefonas "Nokia 5800 XpressMusic" sukėlė tikrą pirkimo bumą pasaulyje. Honkonge ir Maskvoje pirmųjų telefonų partijos buvo nušluotos nuo prekystalių jau pirmą dieną, pirmosiomis prekybos valandomis. Didžiojoje Britanijoje, laukiančiųjų įsigyti naujuosius telefonus eilės nutįso net gatvėse. Prekyba naujuoju telefonu Lietuvoje prasidėjo trečiadienį, tačiau kitaip nei visame pasaulyje, lietuviai masiškai telefonų pirkti neskubėjo.

"Pirmąją prekybos dieną pardavėme keletą naujų telefonų, tačiau ažiotažo, koks buvo Honkonge ar Maskvoje, kol kas nepajutome. Lietuviai šiek tiek konservatyvūs, reikia laiko, kol jie pripranta prie naujovių", – pasakojo telefonais prekiaujančios "Bitės" salono vadovas Edvinas Labūnaitis.

Telefonų pardavėjai sako, kad naujasis "Nokia" telefonas patraukliausiai turėtų atrodyti jauniems pirkėjams, kuriems svarbu ne tik paskambinti, bet ir klausytis muzikos ar žiūrėti filmus.

"Telefono išskirtiniai požymiai yra tie, kad jis valdomas ne klaviatūra, o liečiamu ekranu. Telefonas turi aukštos kokybės ekrano rezoliuciją ir vaizdo bei fotofunkcijas, taip pat galingus garsiakalbius, kurie kol kas yra galingiausi iš įmontuotų telefonuose. Tokie telefonai patraukliausi jaunimui, nes jais galima persisiųsti ir klausytis muzikos, žiūrėti filmus ar žaisti žaidimus, taip pat naršyti po internetą", – vardijo E.Labūnaitis

Naujojo telefono konkurentais turėtų tapti "Apple" gaminamas "iPhone", panašaus tipo telefonus taip pat gamina "Samsung" ir "Sony Ericsson" bendrovės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų