Vasaros receptas
Kaunietis Edmundas Barkauskas yra atstovas šeimos, kurios net trys kartos pažymėtos savanoriškumo ženklu. E.Barkauskas ir jo artimieji pasižymėjo nepriklausomybės kovose, Povilo Plechavičiaus savanorių kariuomenėje. Šią savanoriškumo tradiciją šiais laikais tęsia jauniausios šeimos atžalos – jos tapo kariuomenės savanoriais bei Jaunojo kario mokyklos auklėtiniais. Žilagalvio garbaus amžiaus savanorio E.Barkausko, kilusio iš senos bajorų giminės, senelis dalyvavo istorinėse Kražių skerdynėse, buvo įkalintas už pasipriešinimą caro parankiniams.
Su Rusijos galybe susidūrė ir E.Barkauskas, kai po karo tapo politiniu kaliniu ir kartu su likimo broliais prie pat Kremliaus, už keturių metrų aukščio lentinės ir dviejų eilių spygliuotos tvoros ne savo noru statė SSRS Užsienio reikalų ministerijos pastatą.
Barkauskai išsiskiria ne tik priešinimosi prievartai, ištikimybės laisvės idealams tradicija, bet ir iš kartos į kartą perduodamu šeimos kulinarijos paveldu. "Mano mama mirė būdama 93 metų. Aš, sulaukęs garbaus amžiaus, iki šiol prisimenu mamos gamintus patiekalus ir dažnai pasiruošiu jų pats. Jie paprasti, bet sveiki, daug nekainuoja ir todėl, manau, yra labai tinkami sunkmečiu", – tikino E.Barkauskas ir pasiūlė neišrankioms šeimininkėms dviem asmenims skirtą pietų patiekalą, tekainuojantį kelis litus.
Išvirti šešias bulves. Du kupinus šaukštus miltų išmaišyti su dviem stiklinėmis mėgstamo sultinio, paskaninti mėgstamais prieskoniais ir išvirti padažą. Tuomet supjaustyti svogūno ropelę ir apkepti su spirgučiais ant labai mažos ugnies. Kai svogūnai gražiai pagels, juos paskleisti ant padažu užpiltų bulvių. Negalintieji valgyti spirgučių svogūnus kepa aliejuje. Prie šio patiekalo tiks rūgpienis ar šaltibarščių kefyras, kuriuos galima paskaninti žalumynais, druska.
Naujausi komentarai