Medaus pyragas „Bitutė“ Pereiti į pagrindinį turinį

Medaus pyragas „Bitutė“


Rudens receptas

Šio pyrago receptą pasiūlė kaunietė Jūratė Pukelevičienė

Tešla:

1 stiklinė cukraus,

1 stiklinė grietinės,

3 kiaušiniai,

2 stiklinės miltų,

1 mažas pakelis kepimo miltelių.

Įdaras:

250 g sviesto,

200 g migdolų drožlių,

1 stiklinė cukraus,

2 šaukštai medaus,

pakelis vanilinio cukraus,

3 šaukštai pieno.

Išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti ir paruoštą tešlą kepti 10–15 min. 175 laipsnių temperatūroje.

Tuomet ištirpinti puode sviestą, sudėti likusius produktus (sviestą, cukrų, medų, vanilinį cukrų, pieną, migdolų drožles), išmaišyti, pakaitinti iki virimo. Atvėsinti ir užpilti ant jau iškepusio pyrago pagrindo. Kepti orkaitėje apie 10–15 min. (kol taps aukso spalvos).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų