Tiesa, nė vieno tokio dar niekas neužsisakė. Kol kas.
Tradicinis tako gaminamas iš kukurūzinių ar kvietinių paplotėlių, kurie yra sulenkiami ir į jų vidų yra pridedama mėsos su įvairiais priedais. Tai nebrangus ir Meksikoje itin paplitęs patiekalas.
J. Licerio Alcala, dirbantis prabangiame Žemutinės Kalifornijos valstijos kurorte „Grand Velas Los Cabos Resort“, nusprendė mąstyti nestandartiškai ir sugalvojo itin prabangią tradicinio patiekalo versiją.
„Žmonės stebisi, kas užsisakys 25 tūkst. JAV dolerių kainuojantį tako, jeigu gatvėje gali nusipirkti už dešimt pesų, sakė virtuvės šefas. – Tuomet aš aiškinu, kad tai yra delikatesas, ir paaiškinu visą gamybos techniką ir skonių harmoniją, kurią jie gaus ant lėkštės. Todėl jis to tikrai vertas.“
Kukurūzų paplotėlį jis pabarsto 24 karatų aukso dribsniais ir pripildo Kobės jautiena, krevetėmis, „Almas Beluga“ ikrais bei „Brie“ sūriu su juodaisiais triufeliais. Viskas paskatinama ypatingu salos padažu, kurio gamybai naudojamas ir palminių musangų apvirškintos kavos pupelės.
Beje, visas tokio brangaus patiekalo užsisakymo procesas taip pat ypatingas. Klientas turi gyventi prezidentiniuose kurorto apartamentuose ir sumokėti 12 500 JAV dolerių pradinį įnašą, kad būtų pradėtas gaminti prabangusis patiekalas.
Naujausi komentarai