Pereiti į pagrindinį turinį

Per mišką iriasi lazdomis

2008-04-08 09:00

Per mišką iriasi lazdomis

Neringoje sparčiai populiarėja nauja sporto šaka Nordic Walking – šiaurietiškas vaikščiojimas. Juo susižavėję nidiškiai žada sudominti ir poilsiautojus.

Sveika gyvensena besirūpinančios Nidos moterys žiemą rado alternatyvą, kaip aktyviai sportuoti, kai nėra sniego. Jos įsigijo lazdas ir tapo Skandinavijoje sukurto sporto pradininkėmis Neringoje.

Neringos sveikatos klubo „Esuva“ viena įkūrėjų gydytoja refleksoterapeutė Jovita Drungilienė bene pirmoji Nidoje išbandė Nordic Walking lazdas. Naujojo sporto poveikis buvo toks teigiamas, kad gydytoja entuziastė įkalbino arti trisdešimties „Esuvos“ moterų taip pat nusipirkti lazdas ir išeiti į nerijos miškus.

„Pasivaikščiojusi su lazdomis, kaskart išgyvenu euforinę būseną – ne tik dėl to, kad apie 90 procentų kūno raumenų dirba, bet ir dėl to, kad visai kitomis akimis pamatau Nidos miškus, atrandu dar niekada nevaikščiotų takelių, klausausi tylos“, – kalbėjo daugiau nei 30 metų Nidoje gyvenanti medikė. Ji įsitikinusi, jog šiaurietiškas vaikščiojimas – Neringai sukurtas sportas.

J.Drungilienė tvirtino, kad Šiaurės Europoje itin paplitęs sportinis vaikščiojimas su lazdomis prieinamas visiems – ir treniruotiems, ir niekada nesportavusiems, ypač vyresniojo amžiaus žmonėms. Daugeliui jis primena slidinėjimą, nors laikytinas fitneso šaka.

Sveikos gyvensenos entuziastė Neringos savivaldybės gydytoja Virginija Gedžiuvienė, taip pat išbandžiusi naująjį sportą, kalbėjo, jog būtina kuo greičiau šiaurietišką vaikščiojimą paskelbti prioritetiniu Neringoje. Viešbučiai galėtų įsigyti lazdų ir jas nuomoti į kurortą atvykusiems svečiams.

Jau atsirado ir pirmoji įstaiga, kurorto svečius galinti aprūpinti lazdomis ir siūlanti įdomius žygius pėsčiomis – tekant saulei Nidoje arba po Eumo kopas už Juodkrantės. Vienam asmeniui lazdų nuoma dienai kainuoja 20 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų