Naujas skonis
Rudens receptas
Šį pyrago receptą siūlo LŽŪU Sodininkystės-daržininkystės katedros vedėja Audronė Žebrauskienė.
1 kg moliūgų ar cukinijų,
500 g šaldytos mielinės tešlos,
5 vidutinio dydžio svogūnai,
20 ml alyvuogių aliejaus kepti,
200 g čederio sūrio,
4 kiaušiniai,
petražolių, druskos ir pipirų pagal skonį.
Cukinijas (ar kitas moliūgines daržoves) nuplauti, supjaustyti mažais gabaliukais, suberti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kelias minutes. Po to išgriebti iš vandens ir nuvarvinti. Svogūnus smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Truputį pakepinus, suberti cukinijas ir kepti, kol išgaruos skystis. Atvėsinti. Sūrį sutarkuoti ir suberti į atvėsusią cukinijų masę. Ten pat supilti išplaktus kiaušinius, sumaišytus su grietine. Šią masę pagardinti druska ir pipirais, pridėti susmulkintų petražolių ar kitų žalumynų ir gerai išmaišyti. Išardomą kepimo skardelę ištepti aliejumi, iškloti jos apačią ir kraštus tešla, dalį jos paliekant viršui. Įdarą dėti ant tešlos ir užkloti likusiu tešlos lakštu. Išplaktu kiaušiniu aptepti tešlos viršų – ji gražiai apskrus.
Naujausi komentarai