Pereiti į pagrindinį turinį

Mylinčiųjų teatrą užuovėja

2010-10-09 23:59

Visi besidomintieji teatru, norintieji pažinti scenos užkulisius, pabendrauti su žinomais aktoriais ir režisieriais, diskutuoti kultūros temomis, yra kviečiami į pirmadienį savo duris atveriantį Teatro klubą.

Teatro klubo idėja Gretai Klimavičiūtei-Minkštimienei kilo dar pernai. "Vytauto Didžiojo universiteto Menų centre organizavome edukacinį projektą "Teatro tiltai: dialogas tarp kūrėjo ir žiūrovo", per kurį buvo renkamos 6–10 žmonių grupės. Jų nariai kartu žiūrėdavo spektaklius, vėliau juos aptarinėdavo", – pasakojo klubo sumanytoja.

Pasibaigus šiam projektui, ji pastebėjo, kad žmonėms trūksta tokios veiklos: "Anksčiau mielai rinkęsi į diskusijas žmonės nebeteko savo nišos.Todėl ir kilo mintis, sukurti teatro klubą, nes žmonės turi daug minčių, idėjų, bet nėra kur jas išreikšti, su kuo pasidalyti."

Vienas teatro klubo tikslų bus diskusijos kultūros ugdymas Lietuvoje. Klubo įkūrėja pastebi, kad studentai paskaitose nenoriai išreiškia savo mintis, bijo komentuoti. Todėl per klubo narių susitikimą visi bus skatinami išreikšti savo mintis, drąsiai diskutuoti.

Teatro klubo vadovė tikino, kad sambūrio nariams stengsis rengti diskusijas su teatro žmonėmis, aktoriais, režisieriais. Bus organizuojamos ekskursijos į kitų miestų teatrus.

"Taip pat planuojame rengti sprendimų sesijas, kurios truks apie du mėnesius. Iškelsime kokią nors problemą, pagal ją pasirinksime spektaklius, į kuriuos galbūt mus įleis ir nemokamai. Ieškosime žmonių, su kuriais galėtume padiskutuoti šia tema ir bandysime ją išgvildenti", – planais dalijosi pašnekovė. "Sesijos pabaigoje rašysime savo įspūdžius, ką atradome, kaip galėtume išspręsti problemą", – tęsė idėjos autorė.

Teatro klubas tikisi, kad jų duris pravers patys įvairiausi žmonės – nuo moksleivių, studentų iki pensininkų. G.Klimavičiūtė-Minkštimienė sakė, kad iš patirties organizuojant projektus žinanti: aktyviausi būna studentai, o ne vyresnio amžiaus žmonės. "Taip pat labai trūko vyriškos lyties atstovų", – pridūrė moteris.

Visi norintieji pasinerti į paslaptingą teatro pasaulį yra laukiami spalio 11 d. 18 val. VDU "101 galerijoje" (Laisvės al. 53).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų