Netikėtumas gydytojams: vieno paciento skrandyje rado 122 vinis

  • Teksto dydis:

Etiopijos chirurgai Adis Abeboje savaitgalį atliko operaciją, per kurią iš paciento skrandžio ištraukė daugiau nei šimtą vinių ir kitų aštrių nevalgomų daiktų.

Pasak Šv. Petro specializuotos ligoninės chirurgo Dawito Teare'o (Davito Tiro), psichinę negalią turintis 33 metų pacientas veikiausiai pats prarijo šiuos daiktus, tarp kurių buvo 122 10 centimetrų ilgio vinys, keturi smeigtukai, dantų krapštukas ir stiklo šukės.

„Šis pacientas pastaruosius 10 metų serga psichine liga. Prieš dvejus metus jis nustojo vartoti vaistus ir tai gali būti viena priežasčių, dėl kurių jis pradėjo ryti nevalgomus daiktus“, – po pustrečios valandos trukusios operacijos sakė chirurgas naujienų agentūrai AFP.

„Spėju, kad juos jis nurydavo su vandeniu. Tačiau jam labai pasisekė, kad tie aštrūs daiktai nepradūrė jo skrandžio. Tai galėjo sukelti rimtą infekciją ar net mirtį“, – kalbėjo jis.

Pasak mediko, anksčiau jis yra susidūręs su panašiais atvejais, kai psichinę negalią turintys žmonės rydavo aštrius daiktus, tačiau jų dar niekad nebuvo tiek daug.

Pacientas po operacijos sveiksta, pridūrė chirurgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ko kimbat prie jogų? negalią mat psichinę įžvelgė,kažką tai reik valgyt net ir jiems šiais visuotinio pertekliaus laikais...

as

as portretas
na čia tai geležiniai skrandžiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių