Pereiti į pagrindinį turinį

Nori būti abonentu? Netikėk reklama

2009-02-26 09:00

Mobiliojo ryšio reklamos ne visada atitinka realybę, tuo įsitikino kaunietis Aleksandras Goda, nusprendęs tapti mobiliojo ryšio abonentu.

"Per televiziją rodoma reklama, kai iš komos pabudęs vyras pereina į "Tele 2" tinklą. Tačiau kaip lengva tapti "Tele 2" klientu, jei esi žmogus su negalia?" – savo bandymus tapti nuolatiniu bendrovės abonentu ir gauti mobiliojo ryšio telefoną prisimena A.Goda.

"Turiu negalią, todėl man yra suteikta invalidumo grupė, be to, niekur nedirbu. "Tele 2" darbuotojai man pasiūlė banke sumokėti 50 litų užstatą ir tik tuomet vėl kreiptis", – pasakojo kaunietis. Tuomet A.Godai šovusi mintis paskambinti telefonu bendrovės atstovams ir paklausti, kokiomis sąlygomis jis galėtų tapti "Tele 2" paslaugų vartotoju. Gauti atsakymai vyrą nustebino.

"Pasiteiravau: jei dirbčiau bankrutuojančioje įmonėje ir man grėstų likti be darbo ar galėčiau tapti abonentu? Bendrovės darbuotojai atsakė, kad tai galėčiau padaryti nors ir tą pačią dieną. Tuomet paklausiau, ar sutartį galėčiau pasirašyti net būdamas devyniasdešimtmetis pensininkas? Ir į šį klausimą bendrovės darbuotojai man atsakė teigiamai. Tačiau vos užsiminiau, kad turiu negalią, man iš karto pasiūlė sumokėti užstatą banke arba atsiųsti žmogų, kurio vardu galėčiau tapt abonentu", – pasakojo Aleksandras.

"Tele 2" bendrovės atstovai aiškina, kad sprendimas prašyti iš negalią turinčių žmonių užstato nėra jų diskriminavimas, o tik bandymas apsidrausti.

"Žmonės, kurių pajamas sudaro tik invalidumo pensija, dukart dažniau neatsiskaito už paslaugas. Norėdami apsisaugoti mes įvedėme mokestį. Tapę nuolatiniais klientais, jie įsipareigoja mokėti mokestį ilgą laiką, be to, gauna su didele nuolaidą telefoną – pavyzdžiui, už vieną litą. Tačiau akivaizdu, kad telefonas kainuoja brangiau. Būna atvejų, kai tapę abonentais ir pasiėmę telefonus, žmonės nebemoka", – pasakojo "Tele 2" Viešųjų ryšių vadovas Andrius Baranauskas. Pasak bendrovės atstovo, 50 litų užstatas nėra papildomas mokestis, o tik piniginis užstatas, kuris po trijų mėnesių grąžinamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų