Pereiti į pagrindinį turinį

Nuobodžiauji? Užsuk pas diplomatus

2009-03-19 09:00

Lietuvos užsienio reikalų ministerija kviečia apsilankyti virtualiame diplomatų mieste – Diplomatėnuose, įsikūrusiame adresu www.diplomatenai.lt.

"Į šį virtualų diplomatų miestą visų pirma kviečiami vaikai ir jaunimas, bet miestas atviras įvairaus amžiaus svečiams, pageidaujantiems daugiau sužinoti, ką veikia ir kuo gyvena diplomatai", – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas.

Diplomatėnuose, kaip daugumoje miestų, veikia biblioteka, kurioje galima pasisemti žinių apie diplomatijos istoriją ir šiandienę diplomatiją. Rotušėje svečiai sužinos, kokias vertybes turi puoselėti diplomatas, ir susipažins su jaunojo diplomato kodeksu. Šio miesto Diplomatų kvartale pasakojama apie Užsienio reikalų ministerijos ir diplomatinių atstovybių darbą, o apžvalgos bokštas pristato ES ir NATO šalis. Miesto laikrodis praneš, kuo ypatinga ši diena, o iš taksi stotelės galima nukeliauti į kitas interneto svetaines, skirtas bendraamžiams Lietuvoje ir pasaulyje.

Ištyrę šias virtualaus diplomatų miesto vietas, svečiai savo žinias galės pasitikrinti Diplomatėnų mokykloje laikydami testą, dėliodami ES ir NATO šalis apžvalgos bokšte ir galiausiai – iš oro uosto išvykdami į virtualią diplomato misiją.

Interneto svetainėje www.diplomatenai.lt veikia ir kavinė, kurioje vyks įdomūs pokalbiai. Pirmasis pokalbis virtualioje kavinėje – su V.Ušacku – jau kitą trečiadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų