Pereiti į pagrindinį turinį

Nuopelnai įamžinti mokyklos sienoje

2009-05-06 09:00
Šlovė: "Džiaugiuosi, kad ši lentelė atsirado dabar, o ne po mano mirties. Suprantu, kad esu kažką prasmingo padaręs savo gyvenime", – atviravo J.Statkevičius.
Šlovė: "Džiaugiuosi, kad ši lentelė atsirado dabar, o ne po mano mirties. Suprantu, kad esu kažką prasmingo padaręs savo gyvenime", – atviravo J.Statkevičius. / Tomo Raginos nuotr.

Tamsios kostiuminės kelnės, juodos spalvos švarkas su skarele atlape, stilingi languoti marškiniai ir du ausyse žėrintys auskarai – toks vakar popietę Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto slenkstį vakar peržengė aukštosios mados guru tituluojamas Juozas Statkevičius.

"Esu laimingas būdamas čia", – su nostalgija atsiduso dizaineris. Netrukus, lydimas gausaus būrio smalsuolių, buvęs kolegijos studentas laipteliais pakilo į trečią aukštą, kur prigludęs prie siuvimo mašinos praleido ne vienus metus.

"Štai čia kabėjo mažas veidrodis. Daugiau niekas nepasikeitė", – žvelgdamas į savo klasę prisiminė J.Statkevičius. Tai, kad šios sienos išugdė garsų dizainerį, nuo šiol primins graviruota stiklinė lentelė ir klasėje pakabinta J.Statkevičiaus nuotrauka su linkėjimais augančiai pamainai.

Faktas, kad vardo įamžinimo lentelė atsirado Kauno kolegijoje, o ne Vilniaus dailės akademijoje arba Kauno technologijos universiteto dizaino katedroje, kaunietis taip pat nemenkina. Atvirkščiai – tai verčia jį didžiuotis. "Kolegijos dėstytojai man ypač brangūs. Ir dabar su jais palaikome stiprius ryšius. Džiaugiuosi, kad jie sveiki ir visi čia", – glausdamas vieną iš savo buvusių mokytojų, atviravo mados pasaulio grandas. Gal dėl to, dizaineris į šoną neveja ir minties čia dėstytojauti. "Kas žino, gal senatvėje ir ateisiu, – šyptelėjo J.Statkevičius. Kolegijos studentams patarimų jis negailėjo ir vakar: "Prisiminkite – svarbiausia ne rezultatas, o tai kas yra širdyje."

Užvėręs buvusios klasės duris, su tėvais ir būriu susirinkusiųjų dizaineris skubėjo į vieną mokyklos salių, kurioje buvo pristatytas Vytauto Smilgos ir Aistės Stonytės filmas "Vieno dizainerio teatras". Vėliau visi skanavo dar šiltų J.Statkevičiaus mamos Vandos bandelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų