Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūryje vaikai kūrė animaciją

2010-08-25 17:16
Procesas: vienas žymiausių lietuvių animatorių I.Bereznickas jauniesiems klaipėdiečiams pravėrė duris į paslaptingą animacijos pasaulį.
Procesas: vienas žymiausių lietuvių animatorių I.Bereznickas jauniesiems klaipėdiečiams pravėrė duris į paslaptingą animacijos pasaulį. / Vytauto Petriko nuotr.

Garsūs Lietuvos animacinio kino kūrėjai profesinėmis paslaptimis dalijasi su pajūryje gyvenančiais ar atostogaujančiais vaikais bei jaunuoliais.

Animacinio filmo kūrimo dirbtuvės, kurioms vadovauja animatoriai Jūratė Leikaitė, Ilja Bereznickas ir Valentas Aškinis, po tris dienas jau vyko Palangoje ir Klaipėdoje.

Vakar vakare palikusi uostamiestį, kūrybinė komanda iškeliavo į paskutinę projekto stotelę – Nidą.

Būtent čia kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila" sekmadienį vyksiančiame baigiamajame tarptautinio kino festivalio "Baltijos banga" renginyje ir bus vainikuotas devynias dienas trukęs bendras profesionalų bei jaunųjų kūrėjų darbas – publikai bus pristatytas ne mažiau nei 10 min. trukmės animacinis filmas "Baltija jungia".

Vienas iš kūrybinių dirbtuvių vadovų I.Bereznickas teigė maloniai nustebęs vaikų aktyvumu. Žymių lietuviško animacinio kino kūrėjų užsiėmimai Klaipėdoje pritraukė 40 jaunųjų kūrėjų, kurių amžius svyravo nuo 10 iki 18 metų.

Pašnekovą džiugino ir tai, kad į kūrybines dirbtuves didžiąją dalimi tiek Palangoje, tiek Klaipėdoje rinkosi vietiniai, o ne poilsiautojai. Animatoriaus nuomone, pajūrio atstovai panašių projektų nėra taip lepinami kaip vilniečiai ar kitų didžiųjų miestų gyventojai.

"Bandome įvairias animacijos technikas, tad kūrybinio darbo nestinga. Žinoma, nėra lengva – vaikai reikalauja labai daug energijos ir dėmesio. Tačiau jie ir yra mūsų pagrindiniai žiūrovai, mums smagu juos pažinti, jausti savo auditoriją", – aiškino I.Bereznickas.

Pašnekovo teigimu, nors būsimo animacinio filmo tema rimta, ji jauniesiems kūrėjams pateikta suprantama forma.

"Filmuke kalbėsime apie ekologiją, bet ši tema pateikiama vaikams priimtina pasakos forma, remiamės "Jūratės ir Kastyčio" motyvais", – pastebėjo I.Bereznickas.

Animatorius neabejojo, kad pajūryje vykstančios kūrybinės dirbtuvės – unikalus projektas.

"Bent jau aš pats ne itin dažnai tokiuose dirbu. Kiekviena diena, kiekvienas žingsnis čia – vis naujas atradimas", – tvirtino pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų