Palangoje ragins ilsėtis „žaliai“

Palangoje ragins ilsėtis „žaliai“

Į vasaros sostinę atkeliauja projektas „Europiečių žaliosios atostogos“. Poilsiautojai bus kviečiami pažinti kitų šalių kultūrą, susirūpinti aplinkosauga, nestigs įvairių atrakcijų.

„Europiečių žaliosios atostogos“ jau šį penktadienį įsikurs atviroje, spalvingoje erdvėje prie Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtos.

Poilsiautojų laukia teminiai vakarai, skirti vaikams ir suaugusiems, filmų peržiūros, interaktyvūs spektakliai. Veiks šauni mugė – kiekvienas, atnešęs jau perskaitytą knygą, galės ją pakeisti kita.

„Vasarotojai ne tik pažins skirtingas kultūras – naudojant netradicines meno ir komunikacijos priemones žmonės sužinos, kaip ekologiškai gyventi kasdien, kokia įdomi gali būti ekologija“, – sakė projektą inicijavusios Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Jurgis Vilčinskas.

Kasdien Palangoje bus siūloma trumpam nusikelti vis į kitą Europos valstybę ir pasidomėti, ko iš jos galėtų pasimokyti lietuviai, siekdami prisidėti prie klimato kaitos bei kitų ekologinių problemų sprendimo.

Po miestą migruos projekto simbolis – menininkės Gustės Karkalaitės–Pacevičienės sukurtas ruonio muliažas. Žaismingas svečias kvies kartu įsiamžinti bei dalyvauti „Eko–pažado“ fotokonkurse.

Žadama ir ekologiškų varžybų: riešutų gliaudymo ir valgymo, palapinės statymo, vyks dviračių estafetė.

„Europiečių žaliosios atostogos“ kurorte šurmuliuos iki rugpjūčio 23 dienos. Visi renginiai – nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių